БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниОстап Семерак: "Міністерство представить нові підходи до надрокористування"

Остап Семерак: "Міністерство представить нові підходи до надрокористування"

12 травня 2016

11 травня 2016 року, Міністр екології та природніх ресурсів України звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією підтримати створення прозорої процедури використання надр. Остап Семерак зазначив, що Міністерство екології та природніх ресурсів України вже має напрацювання щодо реформування даного напрямку роботи. Міністр повідомив, що 16 травня в міністерстві відбудеться нарада з приводу використання надр, де буде напрацьовано чіткий план дій і в подальшому винесено його на затвердження Уряду України.
 
«Завдання Мінприроди - створення інвестиційно привабливих умов в галузі видобутку надр (газ, нафта, вода та інші) та запровадження чіткої і прозорої процедури видачі ліцензій», - зазначив Міністр. Остап Семерак також додав, що порушення умов видобутку надр будуть мати суворі наслідки, а застосування сучасних технологічних можливостей для обліку та контролю видобутих надр мають стати пріоритетом в роботі міністерства.
 
Окремо, Міністр екології та природних ресурсів України звернув увагу на плани ПАТ «Укргазвидобування» щодо збільшення видобутку газу. «Я вітаю енергонезалежність як складову національної ідеї, над якою уряди України успішно працювали два минулі роки. Однак нам не потрібне збільшення видобутку за будь-яку ціну. В тому числі і ціною екологічної безпеки»,- наголосив Міністр.
 
Остап Семерак підкреслив, що Міністерство екології та природних ресурсів України є партнером у розвідці та раціональному використанні надр і тому мають бути напрацьовані спільні підходи до збільшення видобутку будь-яких надр, у тому числі газу. Також Остап Семерак повідомив, що найближчим часом буде проведено заходи по реформуванні роботи Державної екологічної інспекції та оптимізовано роботу Державної служби геології та надр України.
 
 
12 травня 2016
Мінстерство екології та природних ресурсів України