БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниО. Семерак запросив представників бізнесу долучатися до реформування роботи Мінприроди

О. Семерак запросив представників бізнесу долучатися до реформування роботи Мінприроди

13 червня 2016
13 червня 2016 Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зустрівся із керівниками провідних бізнес-асоціацій України, з якими обмінявся думками щодо державного регулювання у сфері навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Головні зауваження та побажання представників бізнесу щодо функціонування та організації роботи виконавчих органів влади здебільшого стосувалися видачі різного роду дозволів та свідоцтв державної реєстрації, затягування у часі з оформленням деяких дозвільних документів, недосконалість вітчизняного законодавства.
 
Водночас Остап Семерак зазначив, що відомство вже другий місяць працює над створенням прозорих умов роботи та зменшення корупційних проявів. «Ми створили ряд робочих груп, які повинні працювати і працюють по реалізації певних напрямків реформування Міністерства екології та природних ресурсів. Ми би дуже хотіли, щоб представники бізнес-середовища увійшли в ці робочі групи. Разом ми швидше зможемо подолати перепони, які виникають у діалозі між державою та бізнесом», - зазначив Міністр.
 
Також під час розширеної зустрічі відбулося обговорення головних пріоритетів роботи Мінприроди, визначених урядом в природоохоронній сфері на 2016 рік, до реалізації яких можуть долучитися представники бізнесу. Зокрема, Міністр акцентував увагу, що основними пріоритетами в роботі є гармонізація законодавства України з нормами ЄС. А саме, створення та реалізація Національного плану дій з охорони навколишнього середовища на 2016-2020 року та виконання планів імплементації Директив ЄС.
 
«Один з пріоритетів, який ми визначили для себе до кінця року – це також створення інтегрованої природоохоронної інспекції. Екологічна інспекція у нинішньому вигляді не відповідає викликам сьогоднішнього дня. Вже працює робоча група по підготовці стратегії реформування системи державного природоохоронного нагляду. Завдання, яке ми ставимо перед собою – до 100 днів роботи уряду внести на розгляд проект документів, щоб почати процес міжміністерських погоджень і вийти на створення нового формату екологічної інспекції», - зазначив Міністр, не виключивши також реформування у майбутньому галузі надрокористування та системи видачі спецдозволів.
 
«Видача спецдозволів повинна відбуватися на відкритому прозорому конкурсі, де існує принцип конкуренції. Це повинно стати гарантією для бізнесу, який хоче інвестувати в економіку України», - резюмував Міністр і закликав представників бізнес-асоціацій вносити пропозиції та включатися у процес якісного реформування органів державної влади. Остап Семерак підкреслив, подякував за конструктивну розмову та запропонував такі зустрічі зробити постійними, а співпрацю будувати на партнерських засадах. 
 
 
13 червня 2016
Мінстерство екології та природних ресурсів України