БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДо кінця року може відбутися обмін активами між "Газпромом" та Shell

До кінця року може відбутися обмін активами між "Газпромом" та Shell

21 червня 2016
"Газпром" вже до кінця 2016 року може отримати контроль над деякими з активів, які англо-голландська Royal Dutch Shell придбала раніше в цьому році після злиття з британською BG, сказав в інтерв'ю агентству Рейтер заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв. За його словами, деякі активи BG можуть бути включені в угоду щодо обміну активами між "Газпромом" і Shell. Обидві компанії в 2015 році підписали угоду про стратегічну співпрацю. Документ передбачає розвиток стратегічного партнерства у всіх сегментах газової галузі - від розвідки і видобутку до переробки і маркетингу, включаючи можливий обмін активами.
 
"Робота йде повним ходом, прогрес був досягнутий, і кінцевий результат не за горами - абсолютно точно, що угоди будуть завершені до кінця року, може бути, раніше", - заявив Медведєв агентству. Він також додав, що активи BG "також знаходяться в цьому кошику".
 
"Газпром" в квітні також підписав угоду з обміну активами з OMV. У документі, зокрема, визначено перелік активів OMV для обміну на 24,98% часток у проекті по розробці двох ділянок ачимовских відкладень Уренгойського родовища. Австрійська компанія, в свою чергу, в рамках обміну активами запропонувала "Газпрому" частки в її проектах на шельфі Норвегії і Північного моря, а також в ряді підприємств. Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер раніше говорив, що угода з обміну активами з OMV буде завершена протягом 2016 року.
 
 
 
21 червня 2016
"Прайм"