БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейУчасть держави в СРП залишається незмінною

Участь держави в СРП залишається незмінною

11 серпня 2014

В останні дні в ЗМІ поширюються різні припущення щодо подальшої участі ПАТ "Національна акціонерна компанія" Надра України "в розробці сланцевих родовищ на території Олеської і Юзівської площ. В деяких публікаціях і коментарях без подання позиції Компанії обговорюється можливість припинення участі держави в проектах видобутку сланцевого газу і газу з щільних порід, шляхом так званого виходу "Надра України" з ТОВ "Надра Юзівська" і ТОВ "Надра Олеська". 

Незважаючи на це, ПАТ "Національна акціонерна компанія" Надра України "спростовує такого роду інформацію та повідомляє таке: ніяких рішень про відмову від участі в ТОВ" Надра Юзівська "і ТОВ" Надра Олеська "Компанією не приймалося. Національна акціонерна компанія" Надра України "є учасником ТОВ "Надра Юзівська" і ТОВ "Надра Олеська" і володіє часткою в розмірі 90% від статутного капіталу кожного Товариства (10% від статутного капіталу кожного Товариства володіє ТОВ "СПК - Геосервіс"). 
 
Український Уряд, керуючись інтересами держави, і зацікавлене у подальшій співпраці з іноземними інвесторами Шелл і Шеврон, як передбачено укладеними угодами. Угоди про розподіл вуглеводнів це - великомасштабний проект і має важливе значення для подальшого розвитку України. Успішність його поетапної реалізації суттєво впливає на офіційний зовнішньополітичний курс нашої країни і створить передумови для підвищення рівня її енергетичної безпеки. Адже даний проект передбачає поставки вітчизняних енергоносіїв як на внутрішній ринок України, так і зовнішній. Це, в свою чергу, сприятиме розвитку економіки держави, а також залучення інвестицій в сферу надрокористування. 
 
11 серпня 2014 
www.geonews.com.ua