БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейExxonMobil планує продовжувати співпрацю з Росією у сфері ПЕК

ExxonMobil планує продовжувати співпрацю з Росією у сфері ПЕК

11 серпня 2014

 

Компанія ExxonMobil планує продовжувати співпрацю з Росією з сфері ПЕК. Про це повідомив президент компанії ExconMobil Russia Гленн Уоллер на церемонії початку розвідувального буріння свердловини "Університетська-1" в Карському морі, пише "Прайм". Це спільний проект "Роснєфті" і ExxonMobil ". 
 
"Наша співпраця довгострокове. Ми бачимо тут дуже великі перспективи і готові з вашого дозволу працювати і далі", - сказав він, звертаючись до президента РФ Володимиру Путіну. Раніше сьогодні глава російської держави заявив, що Росія дорожить співпрацею з компанією ЕxxonMobil. 
"Компанія ЕxxonMobil наш давній надійний партнер. Ми дорожимо нашими відносинами", - сказав Путін. 
 
 
Він висловив упевненість, що спільні проекти цих компаній підуть на користь національним економікам та сприятимуть зміцненню глобальної енергетичної ситуації, а також надходженню податків і створенню нових робочих місць. Відкриваючи установку, президент РФ назвав цю подію черговим важливим кроком в освоєнні перспективних родовищ Арктики. Він зазначив унікальність проекту з точки зору застосованих технологій, обсягу геологорозвідки і спеціальних природоохоронних підприємств. 
 
Путін подякував усім, хто був задіяний у цій роботі. "Знаю, що попереду у вас ще дуже велика робота. Упевнений, що з нею як і завжди ви впораєтеся на найвищому професійному рівні", - підкреслив він. 
 
Президент компанії ExxonMobil Russia Гленн Уоллер і голова правління ВАТ "НК" Роснефть "Ігор Сечин брали участь в церемонії запуску безпосередньо в Карському морі. Найпівнічніша свердловина Росії" Університетська-1 "буде буритися в умовах відкритої води протягом бурового межледового сезону - з серпня по кінець жовтня. 
 
Платформа West Alpha була спеціально додатково модернізована для роботи в особливих умовах північних морів, вона оснащена інноваційним комплексом контролю льодової обстановки і системою запобігання зіткнень з айсбергами. Початок реалізації спільного проекту "Роснефти" з ExxonMobil в Карському морі Сечин раніше назвав найбільш значущою подією для компанії в 2014 році.
 
11 серпня 2014 
Економічна правда