БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейВ планах ряду світових енергетичних компаній - глибоководна видобуток

В планах ряду світових енергетичних компаній - глибоководна видобуток

28 серпня 2014

 

В планах ряду світових енергетичних компаній закладений масштабний перенос розробки сланцевих родовищ в райони, де можлива тільки глибоководна видобуток. До таких регіонів належать, в числі інших, прибережні зони США, Південної Америки і Африки. 
 
Відомо, що технологія використання гідророзриву пласта отримала популярність, як один найвигідніших способів видобутку вуглеводнів ще в ХХ столітті.  У той же час вона відома і тим, що викликає питання у екологів. І як зараз відреагує на плани корпорацій світову громадську думку - невідомо. Адже роботи проводитимуться на великих глибинах. 
 
Як прокоментував інженер американської компанії Halliburton Рон Дастерхофт: «Це найскладніші і суворі умови, в яких ми будемо працювати. Ми просто не можемо дозволити собі технічну затримку». Тим не менше, процес поступово активізується біля берегів Бразилії та Африки. Активно готуються операції в Мексиканській затоці, де родовища видалені на 100 і більше миль від берега. Розрахункова вартість буріння там складе майже 100 млн доларів. 
 
Подібні проекти є безсумнівним благом для сервісних компаній. Таких як Halliburton, Baker Hughes, Superior Energy Services і Schlumberger. У той же час - нафтові компанії планують отримувати мільярди доларів у вигляді додаткових доходів в довгостроковому періоді. У тому числі - Chevron, Royal Dutch Shell і BP.
 
28 серпня 2014
www.geonews.com.ua