БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейВ Житомирській областi у власність держави повернуто земля з родовищем лабрадориту

В Житомирській областi у власність держави повернуто земля з родовищем лабрадориту

 

Прокуратура Володарсько-Волинського району Житомирської області повернула державі 5,78 га землі з родовищем лабрадориту, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області. "За принципової позиції прокуратури державі в особі райдержадміністрації реально повернуто земельну ділянку площею 5,78 га вартістю майже 780 тис. Грн, на якому розташовано Ісаківське родовище лабрадориту", - йдеться в повідомленні. 
 
Як повідомляється, товариство з обмеженою відповідальністю ще в 2008 році взяло в оренду земельну ділянку для розробки родовища. Однак, всупереч вимогам договору оренди, а також умовам спецдозволу, не платило орендної плати і не початок видобутку надр. У зв'язку з цим, прокуратура заявила позов до суду з вимогою розірвати договір оренди, а землю повернути державі. 
 
Господарський суд Житомирської області задовольнив позов у повному обсязі. Зараз рішення суду виконано, земельну ділянку Ісаковського родовища лабрадориту повернутий державі. 
 
Додамо, лабрадорит - це основна магматична гірська порода, різновид анортозита. Складається переважно з плагіоклазу - лабрадора з незначною домішкою (не більше 5-7%) піроксенів і рудних мінералів. Названий за місцем першої знахідки - на півострові Лабрадор у Північній Америці. Застосовується як високоякісний облицювальний камінь в основному в монументальній архітектурі. 
 
28 серпня 2014
112.ua