БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостей"Надра України" відсудила в компанії "Голден Дерік" 24%-ву частку на Сахалінському родовищі

"Надра України" відсудила в компанії "Голден Дерік" 24%-ву частку на Сахалінському родовищі

03 листопада 2014

 

Господарський суд Києва розірвав укладений у квітні 2013 року договір про придбання нафтогазовидобувною компанією "Голден Дерік" у Національній акціонерній компанії "Надра України" 24% у спільній діяльності на Сахалінському родовищі (Харківська область). Про це сказано в рішенні суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

З відповідним позовом у суд звернулася НАК "Надра України".
 
Суд аргументував своє рішення несплатою "Голден Деріком" 6,36 млн гривень вартості частки, що купується нею, у договорі про спільну діяльність.
 
"Позивач взагалі не отримував кошти в розмірі 6 360 000 гривень за продану частку відповідно до умов договору купівлі-продажу... Зазначене порушення відповідачем оскаржуваних умов договору купівлі-продажу з оплати вважається судом істотним порушенням відповідачем договору купівлі-продажу", - сказано в тексті рішення суду.
 
Відповідно до тексту судового рішення, договір про спільну діяльність на Сахалінському родовищі між НАК "Надра України", дочірнім підприємством НАК "Надра України" "Полтавнафтогазгеологія" і товариством з обмеженою відповідальністю "Сахалінське" був укладений 26 грудня 2003 року.
 
Як повідомляло агентство, у вересні Міністерство екології й природних ресурсів заявляло, що анулювало 17 спеціальних дозволів на користування надрами, які були представлені нафтогазовидобувній компанії "Голден Дерік".
 
"Голден Дерік", за інформацією ЗМІ, контролює колишній міністр енергетики й вугільної промисловості Едуард Ставицький, який перебуває в розшуку.
 
Сахалінське родовище в Харківській області було відкрито в 1981 році і є одним із найбільших в Україні.
 
 
03 листопада 2014
"Українські новини"