БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейАсоціація “Надрокористувачі України” увійшла до складу робочої групи з імплементації зобов’язань в рамках Енергетичного Співтовариства

Асоціація “Надрокористувачі України” увійшла до складу робочої групи з імплементації зобов’язань в рамках Енергетичного Співтовариства

11 листопада 2014

 

Асоціація “Надрокористувачі України” увійшла до складу  багатосторонньої робочої групи для розроблення, втілення і моніторингу ефективності виконання реформ, відповідно до зобов’язань в рамках Енергетичного Співтовариства. 

Відповідно до Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості № 766 від 28 жовтня 2014 року, з метою належного виконання п. 29 розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 № 864 «Про внесення змін до плану заходів щодо виконання зобов’язань в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства» міністерством була створена робоча група, до складу якої увійшли як керівники профільних відомств, представники державних компаній та організацій, так і представники профільних асоціацій та громадських об’єднань. 
 
Відповідно до взятих зобов’язань, Україна повинна активно продовжувати реформи енергетичного сектору відповідно до принципів лібералізації, недискримінаційності та прозорості. Нагадаємо, у 2010 році був прийнятий Закон України “Про основи функціонування ринку природного газу”. Вже в 1 половині 2014 року Секретаріат Енергетичного Співтовариства направив Міненерго пропозицію у вигляді законопроекту з подальшими необхідними змінами законодавства у енергетичній галузі. 
 

 

11 листопада
Прес-служба Асоціації "Надрокористувачі України"