БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейІталійська компанія Eni розширює співробітництво з Туркменією

Італійська компанія Eni розширює співробітництво з Туркменією

18 листопада 2014

 

Eni буде шукати вуглеводні в туркменській частині Каспійського моря.
 
Італійська нафтогазова компанія Eni підписала з Туркменією низку угод про розширення співпраці, передає Reuters.
 
Eni домовилася про продовження дії угоди про розподіл продукції для родовища Небіт-Даг до лютого 2032 і передала 10 відсотків проекту державної туркменської компанії Туркменнефть.
 
Eni буде шукати вуглеводні на блоки 19 і 20 в туркменській частині Каспійського моря, сказав президент Туркменії Курбанкулі Бердимухамедов журналістам в Ашхабаді після церемонії підписання угод з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.
 
"Геологічні запаси там складають 510 мільйонів тонн нафти і 630 мільярдів кубометрів природного газу", - повідомив Бердимухамедов.
 
Туркменія займає четверте місце в світі за запасами газу і нарощує його експорт до Китаю. Eni при генеральному директорові Клаудіо Дескальці стала приділяти більше уваги пошуку нових запасів нафти і газу і прагне розширювати активність в Азії.
 
Eni почала працювати в Туркменії після придбання британської компанії Burren Energy Plc в 2008 році і вважає, що у країни великий потенціал в галузі геологорозвідки. У сусідньому Казахстані Eni разом з британською BG Group - оператори освоєння Карачаганакского родовища, а також Eni має значну частку в родовищі Кашаган в Каспійському морі, одному з найбільших нафтових родовищ, відкритих порівняно недавно.
 
 
УНІАН
18 листопада 2014