БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейКомпанія Едуарда Ставицького програла апеляцію по Сахалінському родовищу

Компанія Едуарда Ставицького програла апеляцію по Сахалінському родовищу

11 грудня 2014

 

Київський апеляційний господарський суд 10 грудня підтвердив законність рішення суду нижчої інстанції про розірвання договорів між НАК «Надра України» і «Голден Деррік» про продаж часток у трьох газовидобувникам, що працюють на Сахалінському газоконденсатному родовищі (Краснокутський р-н Харківської обл.), повідомила прес -служба держкомпанії.
 
«У 2012-2013 роках минулим керівництвом« Надра України »були продані фірмі« Голден Деррік »за трохи більше 20 млн грн частки відразу в трьох об'єднання, видобувають газ на одному з найбільших газових родовищ України - Сахалінському. Завдяки цьому, за даними «Надра України», всього за два роки «Голден Деррік» змогла заробити близько 120 млн грн. Але компанія так і не розрахувалася з «Надра України» за викуплені державні частки ... це дало законне обгрунтування вже новому керівництву компанії звернутися до суду з позовом до «Голден Деррік», - зазначено в повідомленні.
 
У «Надра України» відзначають, що повернення в держвласність часткою по Сахалінському родовищу дозволить істотно поліпшити фінансовий стан компанії, пише Форбс. ЗМІ пов'язують «Голден Деррік» із збіглим екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.
 
 
11 грудня 2014
Політрада