БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейПрокуратура відсудила у комерційної фірми пайові частки НАК «Надра України» на Сахалінському родовищі

Прокуратура відсудила у комерційної фірми пайові частки НАК «Надра України» на Сахалінському родовищі

25 грудня 2014

 

За участю прокуратури м. Києва суд прийняв рішення про розірвання договорів купівлі-продажу пайових часток державної компанії ПАТ «НАК «Надра України» на Сахалінському родовищі у Харківській області, які були відчужені на користь приватної фірми. Встановлено, що у 2012 році «НАК «Надра України» уклала з ТОВ «Голден Деррік» договори купівлі-продажу одразу трьох своїх часток у спільній діяльності щодо видобутку газу на території Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища. Вартість угод склала близько 12 млн гривень.
 
За умовами договорів комерційна структура набула право власності на частки державної компанії, однак в порушення взятих на себе зобов’язань за жодну з них не сплатило грошові кошти.
 
Господарський суд м. Києва погодився з доводами прокуратури міста Києва та визнав законними вимоги щодо розірвання усіх трьох договорів купівлі-продажу пайових часток та повернення їх державній компанії.
 
Наразі, рішеннями Київського апеляційного господарського суду два вказані рішення вже залишено в силі, ще один перебуває на стадії апеляційного оскарження.
Довідково: Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище в Краснокутському районі Харківської області - одне з найбільших в Україні. Його було відкрито 1981 року, видобувні запаси газу становлять 15 млрд кубометрів, нафти - 1,7 млн тонн. Для порівняння: річний видобуток газу в Україні складає 20 млрд кубометрів, нафти - 4 млн тонн.
 
 
25 грудня 2014
Прес-служба прокуратури міста Києва