БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейJKX призупиняє програму буріння в Україні

JKX призупиняє програму буріння в Україні

08 січня 2015

 

Британська нафтогазова компанія JKX Oil & Gas вирішила призупинити програму капітальних вкладень на 2015 рік у свої українські активи через підвищення ренти і обмежень на продаж газу промспоживачам. Про це повідомляє JKX на сайті Лондонської фондової біржі. Як зазначили в JKX, їх бурова установка Skytop вже складена.
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою № 647 від 26 листопада затвердив розширений перелік з близько 170 промислових, енергогенеруючих та теплогенеруючих підприємств, які з 1 грудня зобов'язані купувати газ цієї зими виключно у НАК «Нафтогаз України».
 
Верховна Рада встановила на 2015 рік ренту за видобуток газу на рівні 28% і 55% (залежно від глибини залягання).
 
JKX Oil & Gas володіє в Україні «Полтавської газонафтової компанією», котра володіє чотирма ліцензіями на розробку нафтогазових родовищ Ново-Миколаївського комплексу в Полтавській області загальною площею 271 кв. км, а також трьома дозволами на розвідку ЗАПЛАВСЬКА, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ загальною площею 171,2 кв. км.
 
JKX також працює в Росії, Угорщині, Болгарії та Словаччині. Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (володіє 27,5% JKX) і Glengary Overseas Ltd. Олександра Жукова (володіє 11,45%).
 
 
8 січня 2015
"Капітал"