БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейCompany Watch: 70% британських нафтогазових компаній в даний час збиткові, а втрати досягають приблизно 1,8 млрд фунтів стерлінгів

Company Watch: 70% британських нафтогазових компаній в даний час збиткові, а втрати досягають приблизно 1,8 млрд фунтів стерлінгів

13 сiчня 2015

 

Третини торгованих на британських біржах нафтогазових компаній загрожує виснаження оборотних фондів і навіть банкрутство у зв'язку з падінням цін на нафту, повідомляє газета Daily Telegraph. Група Company Watch, яка спеціалізується на управлінні фінансовими ризиками, вважає, що 70% британських компаній, що працюють в секторі розвідки і видобутку нафти, в даний час збиткові, а їх втрати в регіоні досягають приблизно 1,8 млрд фунтів стерлінгів.
 
За оцінками Company Watch, фінансовий тиск відчувають компанії, в капіталі яких велика частка позикових коштів, і 126 компаній, зареєстрованих на AIM і Лондонській фондовій біржі, в даний час не генерують прибуток. Низька ціна нафти посилила фінансовий тиск на багато британських компаній, що працюють на шельфі, зокрема в Північному морі, де розвідка і видобуток нафти обходяться дорожче. - Багато невеликих нафтогазові компанії були створені спеціально для того, щоб скористатися історично високими і зростаючими цінами на нафту. Падіння нафтових котирувань може поставити їх у важке становище, особливо це стосується тих, кому необхідно залучити кошти для продовження розвідки, - говорить глава аналітичного відділу Company Watch Юен Мітчелл.
 
Очікується, що збитки будуть значно більше у приватних нафтогазових компаній, які традиційно сильніше обтяжені боргами. Company Watch попередила, що майже 90% таких підприємств у Великобританії збиткові, і дірки в їх фінансах в сукупності складають 12 млрд фунтів. - Інвестори в цьому секторі повинні в першу чергу звертати увагу на структуру балансу, - сказав Мітчелл. - Основне питання полягає в тому, чи дозволить корпоративний бюджет протриматися до тих пір, поки компанія почне отримувати очікуваний прибуток, і чи може вона твердо розраховувати на наявне фінансування?
 
 
13 січня 2015
oil-gas-energy.com.ua