БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейЧи залишаться іноземні добувачі в Україні?

Чи залишаться іноземні добувачі в Україні?

15 сiчня 2015

 

Іноземні добувачі, які є ключовими для майбутнього енергетичної незалежності України, виходять з ринку а тлі падіння економіки через війни в східних регіонах. Навіть урядові заходи, спрямовані на скорочення споживання російського газу, не вберегли міжнародні компанії від такого кроку. JKX Oil & Gas Plc (JKX) зупинила інвестиції минулого тижня, посилаючись на 55% податок, накладений на видобуток газу, а також рішення уряду про введення обмежень на продаж промисловим споживачам.
 
Компанія приєдналася до Chevron Corp., Royal Dutch Shell Plc, Exxon Mobil Corp. (XOM) і Eni SpA, які покинули Україну або заморозили окремі проекти в минулому році. Інші компанії збираються наслідувати цей приклад, свідчать джерела Bloomberg Industries.
 
«Рішення JKX призупинити заплановані інвестиції в розробку родовищ в Україні може стати прикладом для інших інвесторів, що працюють в країні, - сказав Філіп Шладек, лондонський аналітик. - Економічні показники виявляються недостатніми, щоб виправдати подальший буріння ».
 
 
13 січня 2015
oil-gas-energy.com.ua