БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейBloomberg: компанії, які інвестували з червня 2014 року в розвиток енергетики, втратили близько $ 390 млрд. Через падіння цін на нафту

Bloomberg: компанії, які інвестували з червня 2014 року в розвиток енергетики, втратили близько $ 390 млрд. Через падіння цін на нафту

30 січня 2015
Компанії, що інвестували з червня 2014 року в розвиток енергетики, втратили близько 390 мільярдів доларів через падіння світових цін на нафту, пише агентство Bloomberg. За останні п'ять років інвестори вклали більше 1,4 трильйона доларів в нафтову і газову індустрію, повідомляє агентство. Згідно з даними агентства, їх засоби, зокрема, допомогли збільшити виробництво американської легкої нафти до максимальних значень за останні 30 років.
 
Однак нинішнє падіння цін на американську нафту WTI нижче 45 доларів за барель призвело до втрат, які тільки починають проявлятися у збитках інвестиційних фондів, пенсійних рахунків і банків. «Ведмежий ринок», за даними агентства, знищив близько 393 мільярдів доларів з червня минулого року.
 
«Єдине, що люди розуміють зараз, що ціни на газ падають. Люди ще не помітили, що це вдаряє по їх портфелях », - заявив со-голова групи по нафтової і газової промисловості Latham & Watkins LLP Шон Уілер (Sean Wheeler). За даними агентства, падіння світових цін перетворило на боржників кілька американських банків, а також сотні маленьких компаній, розташованих в американських штатах Техас, Колорадо, Оклахома і Північна Дакота.
 
«Ми вкрай стурбовані банками, розташованими в цих нафтовидобувних місцях. Тривалий спад цін на нафту дійсно може привести банки до значних проблем », - заявив агентству заступник голови фінансової служби Мінфіну США Гіл Баркер (Gil Barker).
 
 
За матеріалами Bloomberg, Прайм
 
 
30 січня 2015
oil-gas-energy.com.ua