БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейРосіяни бажають купити велику нафтогазову компанію України

Росіяни бажають купити велику нафтогазову компанію України

05 лютого 2015
Компанія Proxima Capital Group Inc основним власником якого є російський банкір Володимир Татарчук, розглядає можливість покупки нафтогазової британської компанії JKX Oil & Gas plc, яка володіє одним з найбільших українських нафтогазовидобувних підприємств Полтавська газонафтова компанія. Про це йдеться в повідомленні Proxima Capital Group на Лондонській фондовій біржі.
 
"Proxima відзначає недавнє зростання вартості акцій JKX і підтверджує, що в даний час знаходиться на ранній стадії розгляду потенційної пропозиції для JKX", - йдеться в повідомленні. Для обговорення можливої угоди Proxima планує звернеться до ради директорів JKX.
 
Основним активом JKX в Україні є Полтавська газонафтова компанія, що займається видобутком нафти і газу в Ігнатіївському, Молчановському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області. Інші активи JKX знаходяться в Болгарії, Росії, Угорщини.
 
В даний час основними акціонерами JKX є компанії Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з часткою 27,5%, і Glengary Overseas Ltd росіянина Олександра Жукова (11,45%).
 
На початку січня міжнародна інвестиційна група Henderson Global Investors сконцентрувала 13,05% акцій JKX Oil & Gas, а 5 лютого довела свою частку в компанії до 13,21%.
 
 
5 лютого 2015
oil-gas-energy.com.ua