БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейПоточна робота нафтовидобувних компаній на родовищах США і їх стратегія дозволяє визначити перспективи галузі

Поточна робота нафтовидобувних компаній на родовищах США і їх стратегія дозволяє визначити перспективи галузі

05 лютого 2015
Поточна робота великих нафтовидобувних компаній на родовищах США і їх стратегія в нинішніх умовах низьких цін на нафту дозволяє визначити перспективи всієї національної галузі. Дані щодо незалежної компанії Continental Resources, яка працює в північних, східних, а особливо активно в південних районах країни, займається розвідкою і видобутком на сланцевих родовищах Bakken, Cana і Niobrara, представляє з Natural Gas Intelligence (NGI).
 
У розробленій до середини 2014 стратегії зростання Continental Resources були закладені розрахунки потроїти в найближчі п'ять років не тільки обсяг нафтовидобутку, а й доведені запаси компанії. Згідно з нещодавно оприлюдненим звітом, з кінця 2010 року Continental збільшила свої запаси на 39%.
 
За останній рік, з кінця 2013 року, виросли як запаси, так і видобуток: на 25% (267 млн барелів нафтового еквівалента) і 28% відповідно - переважно завдяки родовищу Bakken та доопрацюванні старих сланцевих свердловин в центрі і на півдні штату Оклахома. На 31 грудня 2014 доведені запаси Continental склали 1,35 млрд барелів нафтового еквівалента, з них 83% вже знаходяться в освоєнні на різних стадіях, а 36% - доведене розвинене виробництво (PDP). Вартість усіх доведених запасів на поточний момент становить порядку 22,8 млрд доларів.
 
64% запасів Continental Resources - це сира нафта, яка становить 70% від загального видобутку компанії, яка наприкінці грудня досягла свого рекорду - 200 тис барелів нафтового еквівалента на день.
 
«Якість наших базових активів та ресурсний перелік - світового класу. Bakken в Північній Дакоті і SCOOP Woodford / Springer в Оклахомі продовжують показувати виняткові результати », - заявив виконавчий директор компанії Херольд Хемм.
 
На Bakken доводиться 866 млн барелів нафтового еквівалента запасів Continental Resources, що оцінюється в 15,2 млрд доларів. Доведені запаси сланцевих родовищ Springer і Woodford в Центрально-південному нафтовому районі Оклахоми, або SCOOP (South Central Oklahoma Oil Province) оцінюються в 370 млн барелів нафтового еквівалента, або 5,5 млрд доларів. З кінця 2013 року Continental збільшила свої запаси в SCOOP на 72%. Через всього лише два роки після початку розвідки на Springer, наприкінці вересня 2014 року, там були знайдені нові великі поклади. За своїм типом це сланцевое освіту близько родовищам Bakken, Eagle Ford і Marcellus.
 
«Ми вважаємо, що SCOOP, особливо враховуючи останнє відкриття на Springer Shale, дуже сильно недооцінені ринком. Нафтові свердловини Springer і конденсатні Woodford повинні дати стійкі норми прибутку - при 55 доларах за барель нафти. Враховуючи при цьому 15-відсоткову дефляцію вартості, це буде приблизно 35% прибутку. Нам подобається Continental її якісним розрахунком перспектив буріння », - зазначили експерти Natural Gas Intelligence Стівен Берман і Сем Барвелл.
 
 
5 лютого 2015
За матеріалами Natural Gas Intelligence