БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейEni з британською Cadogan планують почати буріння в Україні в кінці року

Eni з британською Cadogan планують почати буріння в Україні в кінці року

10 лютого 2015
Італійський концерн «Eni» спільно з британською компанією «Cadogan» наприкінці нинішнього року планує почати буріння першої газової свердловини на Яковлевской і філімоновской площах. Варто відзначити, що одна з них знаходиться на території Волині. Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів повідомила, що протягом останнього місяця вдалося реанімувати перспективний проект пошуку і видобутку природного газу, до якого, крім вищезазначених іноземних фірм, залучається і українська компанія «Західгазінвест».
 
«Ми обговорили питання взаємодії, і вони висловили бажання працювати на українському ринку. Початок буріння першої свердловини заплановано на кінець 2015 року. Раніше планувалося, що роботи почнуться в 2013 році, проте з різних причин початок буріння кілька разів переносився. Зараз вже проведено підготовчі роботи, розроблено та затверджено новий проект програми робіт, тому з нашого боку створені всі умови, і компанія може почати буріння », - зазначив міністр Ярослав Климович.
 
Варто відзначити, що зараз в Локачинському р-ні Волині вже видобувається природний газ, обсягів якого, якби він використовувався виключно для внутрішніх потреб нашого краю, вистачило б для споживачів усієї області, а ціни були б набагато нижче нинішніх. З перспективного родовища, яке шукати італійські, українські та британські фахівці, то велика перевага в разі підтвердження наявності промислових покладів «блакитного палива» - величезні податкові надходження в бюджет нашого краю.
 
 
10 лютого 2015
Енергополітика. Нафта і Газ