БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 94

01 липня 2016
«Укргазвидобування» звернулося в суд з позовом про розірвання всіх договорів спільної діяльності


Через невиплату ренти операторами спільної діяльності, майно ПАТ «Укргазвидобування» на 600 млн грн було описано податковою. Через відсутність відповідного контролю і асиметричний розподіл відповідальності за договорами, ми подали до суду позови про розірвання усіх договорів спільної діяльності. Про це повідомила прес-служба »Укргазвидобування».

23 червня 2016
Зміцнення місцевої фінансової ініціативи Сумщини


Шляхи та інструменти залучення громадян до прийняття життєво важливих проектів для територіальних громад обговорювали17 червня 2016 року у м. Сумипід час семінару «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи». Захід було організовано з метою розвитоку потенціалу неурядових організацій, громадськості та регіональних ЗМІ щодо моніторингу бюджетних процесів, пов’язаних з платежами від видобувних компаній, участі у визначенні проектів, необхідних для розвитку регіональної інфраструктури та захисту навколишнього природного середовища

22 червня 2016
Україна сподівається допомогу Канади у реформі надрокористування - Мінекології


Україна впроваджуватиме передовий досвід Канади у реформуванні системи надрокористування.  Про це  міністр екології та природних  ресурсів України Остап Семерак  заявив під час Канадсько-українського бізнес форуму в Торонто, передає прес-служба Мінекології. "Сподіваємося на  технічну допомогу та впровадження в Україні  аналогічної реформи у сфері надрокористування, яка  вже успішно  працює в  канадській провінції  Альберта", - зазначив міністр.

22 червня 2016
У Семерака вивчають нові технології видобутку і розвідки газу


Міністерство екології та природних ресурсів України проведе дослідження та екологічну оцінку впровадження нових технологій видобутку і розвідки на газових родовищах. Про це повідомляє прес-служба Мінекології з посиланням на слова міністра Остапа Семерака. "На виконання доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про необхідність збільшення видобутку українського газу Мінекології почало проводити дослідження з впровадження нових технологій при проведенні розвідки можливих газових родовищ", - сказав він.

21 червня 2016
Науковці та викладачі Полтави дізналися про впровадженням стандарту ІПВГ


15 червня у Полтаві відбувся семінар для викладачів Полтавського технічного університету ім. Юрія Кондратюка (факультет нафти, газу та природокористування) на тему “Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Впровадження в Україні”, організований ПФ Суспільної служби України. Для проведення семінару були запрошені тренери Діна Нарежнева та Світлана Мізіна, які займаються безпосереднім впровадження ІПВГ в Україні та знайомі з міжнародним досвідом ефективного управління природними ресурсами.

21 червня 2016
За 4,5 роки Україна має всі шанси відмовитися від імпорту "блакитного" палива - Насалик

За чотири з половиною роки Україна матиме всі підстави повністю відмовитися від імпорту газу, збільшивши власний видобуток. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Укрінформ. "Міністерство розробило дуже цікаві програми, ми отримали хороші сигнали від інвесторів – це й завершення 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС", - зазначив він.
 
21 червня 2016
До кінця року може відбутися обмін активами між "Газпромом" та Shell


"Газпром" вже до кінця 2016 року може отримати контроль над деякими з активів, які англо-голландська Royal Dutch Shell придбала раніше в цьому році після злиття з британською BG, сказав в інтерв'ю агентству Рейтер заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв. За його словами, деякі активи BG можуть бути включені в угоду щодо обміну активами між "Газпромом" і Shell. Обидві компанії в 2015 році підписали угоду про стратегічну співпрацю. Документ передбачає розвиток стратегічного партнерства у всіх сегментах газової галузі - від розвідки і видобутку до переробки і маркетингу, включаючи можливий обмін активами.

17 червня 2016
ПАТ «Укргазвидобування» та Ініціатива Пофесійний Уряд підписали Меморандум про співпрацю


Лідер української газовидобувної галузі ПАТ «Укргазвидобування» та Ініціатива Пофесійний Уряд, підписали Меморандум про співробітництво з метою сприяння залученню висококваліфікованих кандидатів на посади в підприємство, сприяння прозорості процесу добору кандидатів для УГВ, створення моделі ефективної й прозорої державної компанії.

15 июня 2016
9 учасників взяли участь в тендері ПАТ «Укргазвидобування» на 100 операцій ГРП


9 учасників подали свої пропозиції на здійснення 100 операцій гідророзриву пласта (ГРП) в тендері ПАТ «Укргазвидобування». Комітет з конкурсних торгів УГВ оголошує про успішне завершення першого етапу тендеру. Серед учасників 6 іноземних компаній, серед них найвідоміші світові лідери нафтосервісного бізнесу, зокрема, Halliburton Ukraine, Schlumberger Services, Weatherford.

13 червня 2016
О. Семерак запросив представників бізнесу долучатися до реформування роботи Мінприроди


13 червня 2016 Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зустрівся із керівниками провідних бізнес-асоціацій України, з якими обмінявся думками щодо державного регулювання у сфері навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Головні зауваження та побажання представників бізнесу щодо функціонування та організації роботи виконавчих органів влади здебільшого стосувалися видачі різного роду дозволів та свідоцтв державної реєстрації, затягування у часі з оформленням деяких дозвільних документів, недосконалість вітчизняного законодавства.