БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 91

Український Енергетичний Форум2017

Український Енергетичний Форум Конференцій Адама Сміта буде проходити 28 лютого - 2 березня в готелі Інтерконтиненталь, Київ, Україна. З запрошенням від Асоціація «Надрокористувачі України», вимаєте право на15% знижку*. Основні елементи програми: державна політика і стратегія в галузі енергетики; формування українського енергетичного майбутнього: довгострокова стратегія для зміцнення позиції України на регіональній і глобальній енергетичній карті; реформа і модернізація українських енергосховищ і транспортної інфраструктури та інші актуальні питання. 
19 грудня 2016
Відбулася зустріч керівництва Держгеонадр та представників місії Світового банку

Перспектива співробітництва щодо відкриття геологічної інформації України стала ключовою темою зустрічі керівництва Держгеонадр з представниками місії Світового банку та Національного секретаріату Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні. Окрім цього, експерти обговорили можливість включення питання розвитку геологічної галузі у переговорний процес з урядом України, зокрема в рамках підготовки до нової Концепції Партнерства з Україною на 2017 – 2021 роки. Держгеонадра покладає сподівання, що зустріч, яка відбулась цього тижня, стане початком ефективної співпраці.
 
06 грудня 2016
Реалізація ІПВГ в Україні включена до плану дій Уряду 2016-2018 років


30 листопада Кабінет Міністрів України затвердив план дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016 – 2018 роках і зобов’язався забезпечити його належне виконання. Відповідне Розпорядження, що було опубліковано на сайті Уряду, містить в собі 13 обов’язкових пунктів до виконання, одним із яких є реалізація ІПВГ в Україні з метою підвищення прозорості та підзвітності в управлінні державними ресурсами.

16 листопада 2016
В Диканьках запропонували ввести обов’язкову вимогу до компаній - створення відділу по роботі з місцевою громадою


Про селище Диканька Полтавського району майже кожен українець знає з книги Миколи Гоголя «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», і асоціюється воно, в більшості, з класиком світової літератури та його міфічними героями. Та мало хто знає, що цей район багатий на вуглеводні та інші природні копалини, а також в межах району знаходиться Солохівське підземне сховище газу , яке створене з метою регулювання сезонної нерівномірності газопостачання промислових споживачів Полтавської, Сумської, Кіровоградської і Харківської областей та забезпечення функціональної надійності магістральних газопроводів. 

07 листопада 2016
Ситуація з підготовкою геологів в Україні критична – Г.Лисеченко


Геологічна галузь, через відсутність фінансування, стала зовсім непопулярною і цього року до всіх українських ВУЗів і факультетів вступило лише 67 студентів. А це означає, що ситуація у кадровому і науковому забезпеченні геологорозвідки є критичною. Про це в інтерв’ю УНН розповів член-кореспондент НАН України за спеціальністю ядерна енергетика, директор ДУ “Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України” Георгій Лисиченко.

07 листопада 2016
Видобувна галузь Донеччини: що потрібно аби досягти прозорості та збалансованості?


Проблеми видобувного сектору Донецької області та перспективи впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI) обговорювали під час регіонального семінару «Впровадження прозорості видобувної галузі: крок до зміцнення місцевої фінансової ініціативи», що відбувся 3 листопада 2016 року у м. Костянтинівка. На заході зібралися громадські активісти з різних населених пунктів області, представники регіональних ЗМІ, місцевих органів влади, тема зацікавила й деякі видобувні компанії, активну участь в дискусії приймали представиникиЧасівоярського вогнетривкого комбінату.

02 листопада 2016
LegalEnergyForum


30 листопада у Києві відбудеться LegalEnergyForum. У фокусі дискусії: правові та енергетичні  засади/основи енергетичної безпеки України, державне приватне партнерство та інфраструктура, альтернативна енергетика та енергоефективність, енергетичні спори. 

01 листопада 2016
Держгеонадра виступає за запровадження ренти на рівні середньоєвропейського значення для реалізації програми Уряду щодо енергетичної незалежності країни


31 жовтня Державна служба геології та надр України провела робочу нараду. Мета зустрічі спеціалістів геологічної галузі - обговорити підвищення інвестиційної привабливості галузі за рахунок зниження податкового навантаження на інвесторів газовидобувного сектору. В обговоренні взяла участь низка експертів  Служби  та геологічної галузі в цілому. Зустріч планова та проводиться вдруге.

26 жовтня 2016
Остап Семерак: «Ми хочемо продавати спецдозволи через систему ProZorro»


Реформування Державної служби геології та надр призведе до поліпшення інвестиційного клімату та розвитку мінерально-сировинної бази в Україні. Про це в ефірі економічного щотижневика «Перша шпальта» розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Він зазначив, що на сьогодні мінерально-сировинна база в Україні не розвивається.

24 жовтня 2016
Без розділення повноважень “Нафтогазу” подальшого розвитку ринку газу не буде - експерт

За словами Романа Сторожева, ринок газу в Україні на сьогодні не розвинений, бо “Нафтогаз” як був, так і залишається монополістом галузі. Розділення вертикально-інтегрованої компанії, якою є на сьогодні НАК “Нафтогаз” — це передумова для подальшого розвитку ринку природного газу. Країни ЄС починали лібералізації власних газових ринків саме з того, що виокремлювали оператора газотранспортної системи (в Україні — це ПАТ “Укртрансгаз” — ред.) у незалежну компанію. Цього ж наразі від українського “Нафтогазу” вимагає і Третій енергопакет. Про це у коментарі УНН повідомив президента Асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев.