БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 92

21 жовтня 2016
На Полтавщині вимагають реєструвати компанії за місцем видобутку вуглеводнів


Полтавська філія Суспільної служби України продовжує знайомити населення Полтавщини зі стандартом Ініціативи прозорості у видобувних галузях. Так, 11 та 12 жовтня в Зінькові та Решетилівці проведені круглі столи, метою яких було обговорити можливості, які відкривають міжнародний стандарт ІПВГ та спільні дії з його впровадження на рівні Полтавської області, моніторинг бюджетних процесів, пов’язаних з платежами від видобувних компаній, участь громад у визначенні соціальних проектів, необхідних для розвитку регіональної інфраструктури та захисту навколишнього середовища.

21 жовтня 2016
Законопроект №4840 розширює перелік інформації, що має бути доступна публічно


Круглий стіл щодо законопроекту № 4840 “Про розкриття інформації у видобувних галузях” відбувся 17 жовтня у Києві. Захід був проведений аналітичним центром DiXi Group за підтримки Національного секретаріату ІПВГ та Міжнародного фонду “Відродження”. Метою дискусії було ознайомлення з найбільш прогресивними положеннями законопроекту, його можливостями у контексті реформ надрокористування та розкриття даних про бенефіціарних власників, формування умов для фінансової прозорості та ефективної розробки природних ресурсів.

20 жовтня 2016
Інтенсифікація газовидобутку в Україні можлива лише за умов залучення інвестора — Р.Сторожев


Залучення інвестора у газовидобуток — це необхідність сьогодення, адже Україна не має достатньо коштів для розробки нових родовищ. Більше того, існує нагальна необхідність привести весь газовий сектор до ринкової взаємодії. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив президент Асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев.

28 вересня 2016
Країни ОПЕК не домовилися щодо замороження видобутку нафти

Країни ОПЕК поки не дійшли згоди щодо замороження нафти, продовжать обговорення на неформальній зустрічі в середу в другій половині дня. Про це повідомив журналістам міністр нафти Нігерії Еммануель Качікву, передає "Інтерфакс-Україна"."Поки ніякої угоди", - сказав він.
 
21 вересня 2016
Полтавських викладачів ознайомили із впровадженням ІПВГ в Україні


Навчальні заклади Полтави готують спеціалістів для нафтогазової галузі України. Саме від цих фахівців буде залежати формування політики видобувної галузі в майбутньому. Дуже важливо, щоб майбутні спеціалісти розуміли необхідність  дотримання стандартів прозорості та підзвітності під час видобування корисних копалин, які належать українському народу.

20 вересня 2016
Курс на прозорість у видобувній галузі проголошено урядом країни


Газопромислове управління “Шебелинкагазвидобування” 9 вересня провело виїзну нараду за участі високопоставлених  гостей. Прем’єр-міністр України В.Гройсман, віце-прем’єр В.Кістіон, міністр енергетики та вугільної промисловості І.Насалик, в.о. голови профільного комітету парламенту В.Домбровський, заступник голови комітету О.Бєлькова, виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній Р.Опімах, керівники “Нафтогазу” А.Коболєв та “Укргазвидобування” О.Прохоренко – учасники виробничої наради, приуроченої до 60-річчя Шебелинського родовища та покликаної затвердити Концепцію розвитку галузі до 2020 року.

12 вересня 2016
Підсумки БГЗО: у звіт включать дані про видобуток марганцю та титану


6 вересня відбулося чергове засідання БГЗО, в якому взяли участь представники компанії – Незалежного адміністратора ІПВГ ТОВ “Ернст енд Янг Аудиторські Послуги” (EY) та запрошені гості. 

05 вересня 2016
Р.Сторожев розповів про шляхи залучення інвесторів до вітчизняної галузі газовидобування

Залучення інвестора, як українського так і міжнародного, може відбуватися декількома шляхами. Про це УНН розповів президент асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев. “Залучення інвесторів може відбуватись декількома шляхами: це пропозиція придбати на відкритому аукціоні спеціальні дозволи на користування надрами, за власні кошти проводити геологічні роботи та видобувати природний газ для реалізації на ринку. Певні позитивні зрушення у питанні проведення аукціонів відбулись: процедура не змінюється вже кілька років, а отже, інвестор може планувати участь у них заздалегідь, формувати свої фінансові плані відповідно до цього”, — говорить експерт.
01 вересня 2016
Україна не має власних коштів для розробки нових родовищ вуглеводнів — Р.Сторожев

За словами Р.Сторожева, підвищуючи ренту у 2014 році, влада прагнула збільшити надходження до держбюджету, але в результаті втратила інвестора та обсяги видобутку. За 2015 рік Україна втратила 3% видобутку газу, тобто близько 600 млн куб м, і цей обсяг довелося купити в Європі. На сьогодні залучення інвестора у нові проекти — це єдина реальна можливість збільшити видобуток вуглеводнів для України. Про це УНН розповів президент асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев. За словами експерта, газодобувна сфера є досить перспективним бізнесом в Україні, проте супроводжуються вона високими ризиками, які пов’язані, зокрема, і з нестабільністю правил роботи в українському секторі надрокористування.

22 серпня 2016
Обрано незалежного адміністратора для підготовки другого Звіту ІПВГ України


В результаті проведення відкритого тендеру ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські Послуги» було обрано незалежним адміністратором, що працюватиме над підготовкою другого Звіту ІПВГ України. Відповідний договір між компанією та Міністерством енергетики та вугільної промисловості було підписано минулого тижня.