БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаІнтерв’ю

Інтерв’ю - Сторінка 2

13 липня 2019
"Дельфін" на заморозку

13 липня 2019 (Дзеркало Тижня)

(Про призупинення конкурсу на ділянку "Дельфін" на шельфі Чорного моря)

Люди можуть зрушити гори й відігнати море. Щоправда, іноді - кожний у свій бік. Проведення конкурсів з укладання угод про розподіл продукції (УРП) на офшорних (морських) родовищах вуглеводнів наочно це показало.

3 липня 2019
Кому віддали право видобувати газ в Україні

3 липня 2019 (БізнесЦензор)

(Про бенефіціарів переможців конкурсів УРП по 9 ділянкам матеріал БізнесЦензору)

"Укргазвидобування", товариш міністра енергетики США та старі олігархи. Хто переміг в конкурсах з розподілу продукції на дев'яти газових ділянках?

10 червня 2019
Неочевидні союзи

10 червня 2019

Конкурси УРП (подробиці від "Нафторинку")

28 травня 2019 року закінчився строк подачі заявок на участь в конкурсі по УРП на 9 ділянок площею - 11,8 тис. км2. Переможця визначить Міжвідомча Комісія з організації виконання УРП під керівництвом Міністра енергетики України Ігоря Насалика.

6 червня 2019
Конкурси УРП. Перший етап пройдено

6 червня 2019

Колонка Романа Сторожева для БізнесЦензор

28 травня були оголошені результати подачі заявок на участь в конкурсах угод про розподіл продукції в Україні. На 9 нафтогазових ділянок було подано 22 заяви від 13 компаній. Чемпіоном по кількості заявок стало АТ "Укргазвидобування" (9 заявок). Однак найбільшою несподіванкою стала практика спільної партнерської участі в конкурсах УРП українських компаній з міжнародними. Спостерігачі вже назвали цей факт безпрецедентною практикою для України.

 

27 травня 2019
«Успішно провести конкурси на видобуток по УРП в умовах політичної нестабільності в країні дуже непросте здання», - Роман Сторожев

27 травня 2019 

КосаткаМедіа

Якщо аукціони з придбання ліцензій на розробку вуглеводневих родовищ вже пройшли і досить успішно, то по конкурсам на угоди про розподіл продукції (УРП) тільки в кінці травня стануть відомі учасники (якщо вони будуть, звичайно).

12 березня 2019
Роман Сторожев: Збільшення видобутку газу звучить просто, але не просто реалізується
12 березня 2019
ExPro Gas&Oil
 
Президент Асоціації Надрокористувачі України Роман СТОРОЖЕВ в інтерв'ю ExPro розповів про перспективи нарощування видобутку газу в Україні. Зокрема дискусія велась щодо нереалістичності урядової програми по збільшенню видобутку газу 20/20 та не виконання, закладених в неї показників державною «Укргазвидобування».
 
30 січня 2019
Олег Кирилюк : «Шельф це не єдине цікаве місце в Україні де можуть бути значні поклади вуглеводнів»
30 січня 2019
ExPRO Gas&Oil
 
Про результати роботи Державної служби геології та надр України та плани на майбутнє 
 
- Чого вдалося досягнути Держгеонадрам в минулому році?
- Можна окреслити декілька напрямків які вдалося виконати. Виходячи з того, що один з головних принципів діяльності діючого Кабінету міністрів – це забезпечення енергонезалежності. В останні роки великі надрокористувачі часто були невдоволені роботою Дежгеонадр. Зокрема багато нарікали «Укргазвидобування» і «Укрнафта».
Далі, читайте в інтерв'ю
15 січня 2019
Газовидобуток: досягнення і цілі
15 січня 2019
Енергобізнес
 
Які можливості та виклики стоять перед Україною в сфері надрокористування в 2019 році
Роман Сторожев
 
Видобуток природного газу в Україні в січні-жовтні 2018 р збільшилася на 0.3% або на 49.5 млн куб м в порівнянні з аналогічним періодом 2017 г. - до 17.3 млрд куб м. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, підприємства НАК "Нафтогаз України" за вказаний період збільшили видобуток газу на 0,4% або на 55,2 млн куб м - до 13.65 млрд куб м. У т. ч. "Укргазвидобування" збільшила видобуток газу на 0.8% або на 96.5 млн куб м - до 12.75 млрд куб м, тоді як "Укрнафта" знизила її на 4.4% або на 41.2 млн куб м - до 890 млн куб м. "Чорноморнафтогаз" також знизив видобуток - на 3.1% або на 0.2 млн куб м - до 6.3 млн куб м.
26 лютого 2019
Видобувні зміни
26 лютого 2019
Журнал "Рейтинг"
 
Донедавна видобувну галузь асоціювали із закритим клубом, куди допускалися тільки обрані. За таких умов розвиток галузі відбувався за своїм сценарієм. Покращити ситуацію вдалося за допомогою низки проведених змін, але кардинально вплинути на стан справ і відкрити доступ на ринок новим гравцям покликані нафтогазові аукціони. В інтерв’ю президент Асоціації Надрокористувачі України Роман СТОРОЖЕВ розповів, як працює сьогодні галузь, що робить влада для залучення великих міжнародних компаній до розробки вітчизняних родовищ та яке майбутнє видобутку газу в Україні.
11 лютого 2019
Road show аукціонів в сфері надрокористування – черговий крок назустріч інвестору
11 лютого
БізнесЦензор

 

Активні зміни на ринку нафтогазовидобутку: що Уряд зрбоив для того, щоб здобути енергонезалежність України?

Роман Сторожев, президент Асоціації Надрокористувачі України