БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаІнтерв’ю

Інтерв’ю - Сторінка 5

Газові трейдери виступили проти підвищення рентних платежів

9 квітня 2012 
"Психея" 

Газові трейдери України виступили категорично проти підвищення рентних платежів для нафто-і газодобувних компаній. "Рівень інвестицій у видобуток вуглеводнів сьогодні чітко показує стан галузі. Темпи бурових робіт знижені, обсяг видобутку природного газу державними компаніями насилу утримується на одному і тому ж рівні, нафти - падає.
Запахло газом. Поки ви читаєте цю статтю, найбільші бізнес-групи закінчують ділити газові родовища України

Квітень 2012 
Forbes.ua 

Іван Шторгін - газовик з 40-річним стажем. В середині 1990-х він став начальником бурової установки у державній «Укргазвидобуванню». Останні роки Шторгін був задоволений роботодавцем: оклад 5000 гривень, соціальні гарантії. «Наприкінці 1990-х зарплату взагалі не платили», - каже він. До пенсії залишалося 5 років і нічого змінювати у своєму житті буровик не збирався.
Сланцева альтернатива. Кому дістануться українські родовища

7 травня 2012 
Ліга.net 

У травні стане відомо, яка саме компанія забезпечуватиме Україну альтернативним газом. Держгеослужба обіцяє оголосити 23 травня переможця конкурсу на розробку двох родовищ сланцевого газу: на Олеській (Львівська та Івано-Франківська обл.) та Юзівській (Харківська та Донецька обл.) майданчиках.
Добуватимуть до 12 мільярдів кубометрів сланцевого газу на рік

22 травня 2012 
"Газета по-українськи" 

Прогнозні ресурси газу Юзівського ділянки складають 4054000000000 куб. м, а Олеського - 2980000000000. "Шел" і "Шеврон" пообіцяли інвестувати вдвічі більше передбачених тендером обсягів - $ 200 млн в Юзівське родовище в Донецькій і Харківській областях, $ 170 млн в Олесько - Львівська та Івано-Франківська області.
На шляху реформ

10 липня 2012 
журнал "Енергобізнес" 

Прозора і зрозуміла модель газового ринку - важливий стимул для співпраці України та інвесторів як в сфері видобутку вуглеводнів, так і в інших інвестиційних проектах. Інтерес до роботи в Україні виявляють великі закордонні компанії, зацікавлена ​​у співпраці і Росія. Сьогодні вже йде поетапний процес реформування нормативних документів у надрокористуванні та нафтогазової галузі, однак залишається ще багато невирішених технічних питань.
Видобуток природного газу стане фіскальним ресурсом?

13 листопада 2012 
журнал "Енергобізнес" 

З початку наступного року видобувні компанії в Україні можуть платити податки по-новому. Згідно зі змінами до Податкового Кодексу, прийнятим у червні поточного року, норми розділу Х «Рентна плата за нафту, природний газ і газовий конденсат, що видобувається в Україні» втрачають чинність з початку 2013 року і рентна плата буде включаться в єдиний ресурсний платіж - плату за надра .
П'ять причин інтересу інвесторів до українського газу

11 березня 2013 
Forbes.ua 

На минулому в Києві Українському енергетичному форумі відразу кілька великих газовидобувників заявили про плановані масштабні інвестиції в українські проекти. Польська компанія Kulczyk Oil Ventures, за словами її керуючого директора Якуба Корчака, в нинішньому році має намір вкласти $ 55 млн у розвиток українського бізнесу - компанії «Куб Газ».
Енергетика по-європейськи, або які законодавчі зміни чекають газовий ринок України

16 липня 2013
журнал "Енергобізнес"

Одна з головних тем ценрального обговорення «Великою вісімкою» в рамках щорічного саміту, що пройшов в червні в Північній Ірландії, - прозорість видобувних галузей. Тема прозорості відносини в сфері податків, видобутку і торгівлі енергоресурсами піднімалася і раніше в рамках різних конференцій за участю світових лідерів і на сьогоднішній день займає лідируючу позицію в порядку денному більшості політичних та економічних форумів. Згідно з офіційними даними, імплементують EITI 39 країн і незабаром до них приєднаються США і Франція, які висловили таке бажання.

Громадські організації надрокористувачів запрошують владу до співпраці

22 березня 2009 

Як відомо, Україна за кількістю та якістю родовищ корисних копалин посідає перше місце в Європі - при території 0,4% земної поверхні і населення 0,7% жителів планети доля нашої держави у світовому видобутку мінеральної сировини становить близько 5%.
Європа в пошуку нової стратегії енергобезпеки

18 червня 2014 
"Українська енергетика"

У відповідь на політичну кризу в Україні і загрозу порушення стабільності поставок енергоресурсів в ЄС, 28 травня Європейська Комісія ухвалила проект нової Стратегії енергетичної безпеки ЄС.