БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаІнтерв’ю

Інтерв’ю - Сторінка 6

Єдиний кодифікований документ повинні створювати практики надрокористування, - Асоціація "Надрокористувачі України"

Квітень 2009 

Ситуація в сфері надрокористування, зокрема видобутку вуглеводнів, складається таким чином, що надзвичайно великий потенціал, закладений в українських надрах, реалізується поки ще вкрай неефективно. Про це в рамках «круглого столу» заявив Голова Асоціації «Надрокористувачі України» Михайло Діброва.
29 липня 2014
Буріння в громадських місцях

29 липня 2014
www.geonews.com.ua

Влада Великобританії скасували заборону на видобуток сланцевого газу на території країни. Для розробки родовищ сланцевого газу тепер відкрита майже половина її території, в тому числі кілька великих міст і навіть національні парки. У числі аргументів на користь такого рішення міністри називають енергетичну безпеку на тлі загострення відносин з Росією, створення нових робочих місць та економічне зростання. 

Собака на сіні

14 липня 2009 
uaenergy.com.ua

З початку нинішнього року перестав діяти Порядок видачі спеціальних дозволів на користування надрами (ліцензій). Тому робота приватних нафтогазовидобувних компаній фактично виявилася "замороженої". І тільки 17 червня 2009 Кабінет Міністрів прийняв новий Порядок видачі ліцензій.
В Держгеонадрах України відбулась нарада з представниками органів, уповноважених на видачу дозволів на спеціальне водокористування

29 липня 2014
www.geonews.com.ua

28 липня 2014 року в приміщенні Державної служби геології та надр України відбулась нарада за участю Голови Держгеонадр України, працівників служби та представників обласних державних адміністрацій стосовно налагодження конструктивної взаємодії між дозвільними органами та центральними органами виконавчої влади, які надають висновки щодо можливості отримання дозволу на спеціальне водокористування.

Якою буде видобуток вуглеводнів в 2013 році?

22 січня 2013 
ЛігаБлоги

У 2011-2012 роках загальний видобуток нафти з газовим конденсатом в Україні скоротився, і швидше за все, ця тенденція збережеться в 2013 році. Державні компанії «Укргазвидобування», «Чорноморнафтогаз» і «Укрнафта», в якій «Нафтогазу України» належить контрольний пакет акцій, кілька років показують зниження.