БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 103

06 листопада 2015
У Держгеонадрах відбулось обговорення проекту Програми розробки вуглеводнів України


3 листопада 2015 року, в Державній службі геології та надр України відбулось обговорення проекту Програми розробки вуглеводнів України. Метою Програми з робочою назвою «Прорив», розробленої Публічним акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Надра України», – є виконання Енергетичної стратегії України на період до2030 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від24.07.2013 № 1071, забезпечення приросту запасів та збільшення видобутку вуглеводнів. Зазначені цілі передбачається досягти, впровадженням трьох стратегічних блоків: виробничого, інвестиційного та юридично-правового.

05 листопада 2015
Під тиском громадськості ДФС надала дані для Звіту ІПВГ


До заклику вплинути на Державну фіскальну службу як головного фігуранта Ініціативи прозорості видобувних галузей долучились експерти, представники громадянського суспільства, міжнародних організацій – зокрема, Світового банку та Міжнародного Секретаріату EITI, активісти, журналісти. Пост на сторінці ІПВГ Україна у Facebook набрав близько 7 тисяч переглядів та 32 поширення.

03 листопада 2015
Коболєв: газу в сховищах вистачить на зиму


Закачаного газу в підземні газові сховища вистачить для нормального проходження опалювального сезону в Україні. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми будемо купувати газ в тому обсязі, який буде необхідний. Зараз у нас в підземних сховищах знаходиться на 1 млрд куб. М газу більше, ніж знаходилося торік на ту ж дату. Відповідно, в цей сезон ми входимо з кардинально більш високим запасом, ніж було минулого року ", - сказав Коболєв.

03 листопада 2015
Волинське село створює підприємство для легального видобутку бурштину


Громада села Галузія Волинської області створює підприємство, яке буде легально добувати бурштин. Про це заявив губернатор Волинської області Володимир Гунчик, передає прес-служба обласної адміністрації. "На прикладі Галузії ми створили не просто ТОВ, а з чотирьох блоків. І в цьому суспільстві фактично вже є підприємство, яке буде займатися геологорозвідкою і має відповідні дозволи, узгоджене Мінекології. У рамках цього суспільства є страховий фонд, а це відповідальність і попередня оплата збитків, які понесуть лісівники в процесі видобутку бурштину ", - сказав Гунчик.

02 листопада 2015
Зімбабве підняла податки для гірничодобувних компаній, щоб фінансувати геологорозвідку


Уряд Зімбабве збільшило податки на видобуток корисних копалин в країні для фінансування робіт з геологорозвідки та для перетворення Minerals Marketing Corporation of Zimbabwe (MMCZ) в державну геологорозвідувальну компанію. У Зімбабве є величезні запаси корисних копалин, серед яких алмази, платина, золото, нікель, хром, вугілля та інші види мінеральних ресурсів. Проте більша частина родовищ в країні залишається неопрацьованою, оскільки не існує детальної інформації про фактичні запаси мінеральних ресурсів.

02 листопада 2015
Ізраїль буде видобувати природний газ


Ізраїль готовий почати видобуток природного газу на великому шельфовому родовищі, повідомила влада країни. Раніше звучали побоювання, що проект, оцінюваний в мільярди доларів, може порушити баланс, що склався на газовому ринку. У розробці родовища бере участь американська компанія Noble Energy.

26 жовтня 2015
Світові інвестиції в нафтогазову галузь в 2016 р продовжать знижуватися


Інвестиції в нафтогазову галузь в 2016 році продовжать знижуватися. Як передає агентство Reuters, про це заявив головний економіст та виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль, нагадавши, що в поточному році інвестиції вже впали на 20%. «Це відбудеться вперше за двадцять років, коли капіталовкладення в нафтову індустрію будуть зменшуватися два роки поспіль, - підкреслив Біроль у своєму виступі на Міжнародному енергетичному тижні в Сінгапурі. - І це може Самим негативним чином позначитися на майбутньому нафтового ринку».

26 жовтня 2015
«Надра України» вивчають можливість співпраці з SC Drilling Equipment

23 жовтня в офісі Компанії відбулась двостороння зустріч представників «Надра України» та румунської компанії SC Drilling Equipment, на якій обговорювались питання можливості та доцільності співпраці. Мова йшла про можливість геологічного вивчення надр, власником спецдозволів на які є «Надра України». Двостороння зустріч відбувалась за участю голови Правління Ярослава Климовича, інших членів Правління та керівників департаментів «Надра України». Румунську сторону представляли генеральний директор SC Drilling Equipment Пауль Кристиан Ходиш, а також головні менеджери з питань продажу та економіки цієї компанії.
21 жовтня 2015
ПАТ «Укргазвидобування» отримало погодження на 4 спецдозволи на користування надрами в Дніпропетровській області


Сьогодні на черговій сесії Дніпропетровської Обласної Ради було погоджено надання спецдозволів на користування надрами ПАТ «Укргазвидобування» по 4-х  площах,  а саме: Попаснянсько-Самаринській, Шевській, Мусієнківському родовищу та розширенню меж  діючого  Перещепинського родовища. Після остаточного погодження в Держгеолслужбі та за умов отримання спецдозволів, Компанія зможе збільшити свою ресурсну базу для буріння нових свердловин, що за прогнозами, дозволить збільшити  видобуток вуглеводнів в регіоні на 25-35 млн.м3 газу на рік,. Також, це дозволить створити додаткові робочі місця.

21 жовтня 2015
Реалізації проектів Держгеонадра з реформування галузі надрокористування та підвищення її ефективності


Завтра, 22 жовтня 2015 р. Державної служби геології та надр України проведе прес-брифінг, присвячений реалізації проектів Служби з реформування галузі надрокористування та підвищення її ефективності. Серед розпочатих ініціатив, які вже мають перші відчутні результати – перехід до практики відкритих прозорих аукціонів для продажу спецдозволів, робота із залучення іноземних інвесторів та співпраця з міжнародною спільнотою, а також низка законодавчих змін, які спрямовані на спрощення процедур для підприємств.