БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 107

23 липня 2015
Бурштинова тема - погляди і думки


Проблема незаконного обігу бурштину повинна вирішуватися системно. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. За його словами, необхідно розуміти, що, крім організованих злочинних угруповань, які отримують основні «дивіденди» з цього виду протизаконного бізнесу, є звичайні громадяни України, які таким чином забезпечують свої сім'ї.

22 липня 2015
24 липня в Держгеонадрах відбудеться аукціон


24 липня 2015 року в Держгеонадрах відбудеться І аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, повідомляє Державна служба геології та надр України. На шість площ та ділянок претендують близько 20 підприємств та компаній. Детально >>> 

22 липня 2015
Профільний комітет розглянув законопроект про внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" (№ 2131а)


15 липня 2015 р. Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відповідно до предметів відання розглянув на своєму засіданні законопроект про внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" (щодо вдосконалення процедури укладення угод про розподіл продукції, реєстр. № 2131а), поданий народними депутатами України Насаликом І. С., Кононенком І. В., Лопушанським А. Я. і Ксенжуком О. С.

22 липня 2015
Видобуток бурштину повинен бути цивілізованим і не шкодити державі


Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Державній службі геології та надр України розробити зміни до законодавства з метою вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину на Поліссі. Таке рішення прийнято за результатами оперативної наради, яка відбулася під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського з цього приводу.

22 июля 2015
Канада і Китай виробляють комерційні обсяги сланцевого газу


Сполучені Штати аж ніяк не одні мають в наявності великі запаси сланцевого газу. Проте до цих пір жодна інша країна навіть близько не підійшла до повторення американського сланцевого буму, пише MIT Techonolgy Review. Згідно з даними американського Управління енергетичної інформації, ще тільки дві країни - Канада і Китай - виробляють комерційні обсяги сланцевого газу. Але і вони дуже сильно відстають від США в цьому секторі.

22 липня 2015
Очікується призначення Марка Роллінза на посаду керівника ПАТ Укрнафта


Міноритарні акціонери Укрнафти, група Приват на сьогоднішніх зборах акціонерів проголосують за призначення нинішнього глави BG Group Kazakhstan Марка Роллінза новим керівником ПАТ Укрнафта. Про це повідомив журналістам бізнесмен Ігор Коломойський, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ. "Так (проголосуємо, - ред.). А чому ні? Ми подивилися резюме - його резюме нормальне, він нормальний фахівець", - сказав Коломойський.

22 липня 2015
Держгеонадра оголосила перелік ділянок надр місцевого значення


Державна служба геології та надр України опублікувала інформацію про Перелік ділянок надр місцевого значення, які пропонуються для надання спеціальних дозволів на користування надрами, відповідно до абзацу третього пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615 (далі – Порядок).

17 липня 2015
Мінфін хоче знизити ренту на приватний газовидобуток


До Верховної Ради вже подано законопроект, яким пропонується зниження ставки ренти на приватну газовидобутку в Україні. Про це на брифінгу в Будинку уряду повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, передає прес-служба Кабміну. "Останні три місяці ми плідно працювали в робочій групі, яка була створена за дорученням прем'єр-міністра, і до якої входили представники різних профільних міністерств, приватного бізнесу. Ми намагалися знайти правильну формулу, яка повинна бути моделлю оподаткування, щоб збільшити видобуток газу і зміцнити нашу енергетичну безпеку країни ", - зазначила вона і додала, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект 2352-я, яким пропонується зниження ставки ренти на приватний газовидобуток в Україні.

17 липня 2015
Демчишин: Громадськість отримає інформацію про прибутки та сплату податків видобувних компаній


На засіданні колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості за участю Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, керівників підприємств галузі, було розглянуто питання щодо виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України, коаліційної угоди та Стратегії сталого розвитку «Україна - 2020» за напрямом «Нова політика енергетичної незалежності» та  визначено  наступні кроки щодо здійснення реформ.

16 липня 2015
Американський сланцевий підрозділ BHP Billiton планує списати $ 2 млрд. збитку від знецінення родовища Hawkvill

Американський сланцевий підрозділ BHP Billiton планує списати 2 мільярди доларів (після врахування податків, сума до обліку податків складе 2,8 мільярда доларів) збитку від знецінення родовища Hawkville, говориться в повідомленні компанії. Причиною списання суми стали завищені витрати по газовому родовищу в Hawkville в Техасі. Після списання нафтогазовий бізнес американського підрозділу буде розташовувати активами приблизно в 24 мільярди доларів. BHP Billiton також планує в 2016 році інвестувати 1,5 мільярда доларів в геологорозвідку і освоєння родовищ нафти і газу на суші в США.