БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 105

27 серпня 2015
North Energy цікавиться російським шельфом Баренцева моря


Крупна норвезька нафтогазова компанія North Energy зацікавлена ​​в тому, щоб вийти на російську частину шельфу Баренцева моря, свідчать дані з річного звіту норвезької компанії за 2014 рік. "Метою бізнесу North Energy є проведення розвідки, розробки і видобутку нафти і газу на норвезькому континентальному шельфі та у російському секторі Баренцева моря, а також забезпечення можливості володіння або участі в компаніях з подібною діяльністю, а тому числі через дочірні компанії", - пише компанія.

27 серпня 2015
Іран має намір залучити іноземні інвестиції


Іран має намір залучити іноземні інвестиції в розвиток своїх газових родовищ «Північний Парс», «Голшан» і «Фірдоусі», а також у видобуток нафти на родовищі «Південний Парс». Міністерство нафти Ірану має намір провести презентацію цих проектів на конференції в Лондоні, де також будуть представлені нафтогазові контракти для іноземних інвесторів. Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Shana з посиланням на генерального директора нафтогазової компанії Pars Алі Акбара Шабанлу.

28 серпня 2015
РОЗРОБКА РОДОВИЩ НАФТИ ТА ГАЗУ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ


Міністерство екології та природних ресурсів України своїм наказом затвердило Правила розробки родовищ нафти та газу. Цей документ знаходиться зараз на погодженні в інших міністерств, і вже найближчим часом буде переданий для реєстрації у Міністерство юстиції України. Про це повідомила заступник  Міністра екології та природних ресурсів  України Світлана Коломієць.

26 серпня 2015
У Туркменістані відкрито нове газове родовище


Потужний промисловий притік природного газу отриманий на площі «Баглей-1" в Каракумах на території Марийського велаяту (області) Туркменістану, пише газета «Нейтральний Туркменістан». «Це сталося після того, як перша пошукова свердловина достіглазде тут глибини 4,690 тисячі метрів і на 230 метрів вище були опущені експлуатаційні колони», - йдеться в статті.

26 серпня 2015
ІМПОРТ ГАЗУ АБО ВИДОБУТОК: ДЕ УКРАЇНА БУДЕ БРАТИ ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ


Напередодні нового опалювального сезону в Україні знову актуалізувалися розмови про закупівлю природного газу для закачування в сховища і необхідності збільшувати власний видобуток. Так як своїх грошей, власне, на закачування в України немає. Говорячи про перспективи видобутку, українська влада не змогли обійти стороною той факт, що за останні півроку обсяги видобутку знизилися, темпи буріння нових свердловин близькі до нуля, а інвестори один за іншим переглядають плани проектів з видобутку вуглеводнів.

26 серпня 2015
Турецький бізнесмен сконцентрував 9% материнської компанії ПГНК


Турецький бізнесмен Бурак Оздоган (Burak Ozdogan) сконцентрував 8,96% нафтогазової компанії JKX Oil & Gas Plc з активами в Україні, повідомила JKX на сайті Лондонської фондової біржі. Б.Оздоган володіє часткою в компанії через Dumarchal Nominee Ltd і Neptune Invest & Finance Corp.

26 серпня 2015
Плани Держгеонадр щодо нового аукціону з продажу спецдозволів


Державна служба геології та надр України планує найближчим часом проведення другого у 2015 році аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. На ньому будуть виставлені нафтогазові ділянки (нафта, газ природний, конденсат). Як і перший цьогорічний аукціон, він відбуватиметься у форматі відкритих торгів.

26 серпня 2015
Регулятор Великобританії дав дозвіл на видобуток сланцевого газу


Регулятор Великобританії оголосив про надання ліцензій британським компаніям на видобуток сланцевого газу на 27 нових ділянках Англії. «Оголошення про можливість надання дозволу на буріння дає право компаніям сподіватися, що до кінця року вони зможуть отримати офіційні ліцензії», заявив виконавчий директор регулятора Енді Самуель. Додаткові 132 ділянки зараз знаходяться на розгляді.

21 серпня 2015
SOCAR Turkiye Enerji отримала 4 ліцензії на на проведення розвідувальних робіт для пошуку нафтових покладів на сході Туреччини


Компанія SOCAR Turkiye Enerji (турецька «дочка» Держнафтокомпанії Азербайджану, ДНКАР) отримала ліцензії Генеральної дирекції з нафтовим справах (ГДНС) Міністерства енергетики і природних ресурсів Туреччини на пошуки нафти на території країни. Відповідно до рішення, Socar Turkiye Enerji AS видані 4 ліцензії строком на п'ять років на проведення розвідувальних робіт для пошуку нафтових покладів на сході країни в Газиантепе, Діярбакирі, Адиямане, Кахраманмараш, Батмане і Муші.

21 серпня 2015
Мінекології планує скасувати преференції для компаній з держчасткою при видачі спецдозволів на надрокористування


Міністерство екології та природних ресурсів України планує скасувати преференції для компаній з державною часткою при видачі спеціальних рішень на надрокористування, повідомила журналістам заступник голови відомства Світлана Коломієць. Як показала практика, виключення дають преференції компаніям з держчасткою 25% і більше не так сприяє розвитку державного сектора, як створюють підстави для корупційних зловживань », - зазначила вона.