БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 110

01 липня 2015
IEC2015: Швидка інтеграція з ЄС в енергетиці як і навіщо?

 

У Києві 25 червня 2015 відбулася друга Міжнародна енергетична конференція «Енергетична інфраструктура і правове поле України: Виклики та можливості практичної інтеграції з енергетичними системами Центральної Європи», організована Київським інститутом енергетичних досліджень. Учасники конференції з України, Угорщини, Словаччини, Польщі, Румунії, Бельгії, Німеччини, та інших країн обговорили плани, правові та технічні аспекти інтеграції а) газотранспортної і б) об'єднаної енергетичної системи (ОЕС) України з енергетичними системами країн Центральної та Східної Європи, з системами ENTSOG і ENTSOE.
01 липня 2015
«Газпром» і Shell до кінця року сформують перелік активів для обміну, угода може бути укладена на ПМЕФ-2016мен, - Міллер


«Газпром» і Shell до кінця року сформують перелік активів для обміну, угода може бути укладена на ПМЕФ-2016, заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер. «Дійсно, наша угода про стратегічне партнерство (з Shell) будується на вибудовуванні ланцюжка з побудови співпраці по всьому ланцюжку створення вартості в газовій галузі і, звичайно ж, це передбачає розмін активами. Але ми нічого не плануємо у Shell купувати, і ми не плануємо ніякі активи BG купувати», - сказав Міллер на прес-конференції за підсумками річних зборів.

30 червня 2015
Організатор аукціону – Державна служба геології та надр України, оголошує про проведення І аукціону 2015 року з продажу спеціальних дозволів на користування надрами

На аукціон виставляються спеціальні дозволи на користування надрами відповідно до переліку. До участі в аукціоні допускаються особи за рішенням аукціонного комітету, які відповідно до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 594, подали заявку та виконали всі умови щодо участі в аукціоні. Подання претендентом заявки на участь в аукціоні свідчить про його згоду з умовами проведення аукціону. Особливі умови користування надрами встановлюються відповідно до чинного законодавства.
26 червня 2015
Результати конкурсного відбору на заміщення вакантної посади Генерального директора Державного підприємства «Бурштин України»


25 - 26 червня 2015 року Державною службою геології та надр  України проведено конкурсний відбір на заміщення вакантної посади Генерального директора Державного підприємства «Бурштин України». Одним із основних критеріїв визначення переможця конкурсного відбору є показники фінансово-господарської діяльності підприємства, зокрема обсяг чистого прибутку, спрямованість конкурсної пропозиції на ефективне використання його виробничого потенціалу.

16 липня 2015
У ВР зареєстровано законопроект Кабміну щодо зниження рентних платежів


На веб-сайті Верховної Ради України інформується щодо реєстрації проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють видобування газу природного) (№2352а від 14.07.2015).

24 червня 2015
Комітет погодив кандидатуру на посаду керівника "Укргазвидобування"


Номінаційний комітет при Кабінеті Міністрів погодив кандидатуру Олега Прохоренко на пост глави правління "Укргазвидобування", замість Сергія Костюка. Про це повідомляє джерело в "Нафтогаз України". Як повідомляється, 24 червня в Міненерговугілля направлений на узгодження проект рішення зборів акціонерів про призначення Прохоренко головою правління "Укргазвидобування".

23 червня 2015
Час звітності настав: Регіони хочуть знати, як використовуються надра та кошти від їх використання


15-19 червня в Києві відбувся семінар-практикум з комунікацій  для регіональних представників з видобувних рамках  продовження реалізації комунікаційної стратегії для UAEITI та регіонів України, який було проведено за підтримки GIZ Україна. У заході прийняли участь представники незалежних громадських організацій зі Львова, Івано-Франківська, Борислава, Полтави, Сум, Чернігіва, Краматорська, Харківа, Маріуполя та Красноармянська, а також представники БГЗО та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

23 червня 2015
EIA: Видобуток в основних сланцевих регіонах США може знизитися на 91 тис. барелів щодоби вже в липні


Світовий ринок нафти, здається, стабілізувався, але є істотні ризики того, через потенційного приходу на ринок великих обсягів з таких країн, як Ірак, Лівія і Іран. Однак на дивовижну стійкість американських добувачів сланцевих вуглеводнів, видобуток в Америці в даний час, схоже, заступається в фазу тривалого занепаду після вибухового зростання. EIA прогнозує, що видобуток в основних сланцевих регіонах США може знизитися на 91 тис. барелів щодоби вже в липні.

23 червня 2015
Шотландія надасть «Газпрому» ліцензії і технології для роботи на шельфі - Зубков


Шотландія надасть «Газпрому» свої ліцензії і технології для роботи на шельфі. Про це заявив в інтерв'ю ТАСС голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков. Проблеми з обладнанням і технологіями для шельфу є, говорить він. Але нещодавно «наші підприємства підписали з одного шотландської фірмою угоду про те, що вона буде нам допомагати в рамках тристороннього договору на шельфі», повідомив Зубков.

23 червня 2015
Видобувні компанії законодавчо зобов'язали звітувати про виплачувані податки


16 червня 2015 Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні». За прийняття законопроекту №2591 в цілому проголосували 238 народних депутатів.