БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 86

10 жовтня 2018
Держкомпанія побила 9-річний рекорд з видобутку газу


Компанія "Укргазвидобування" 7 жовтня перетнула позначку у 43 млн кубометрів добового видобутку блакитного палива, що є максимальним значенням за останні дев'ять років. Про це повідомляє прес-служба компанії.

02 липня 2018
Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ

Правління EITI оголосило, що Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ. Таке рішення було озвучено сьогодні під час засідання Правління EITI, яке проходить у Берліні 28 та 29 червня. Нагадаємо, що впродовж 2017 року Україна проходила валідацію під час якої Міжнародний секретаріат EITI проводив оцінку результатів впровадження ІПВГ  в Україні.
14 травня 2018
Науково-технічна рада Держгеонадр рекомендує виставити на аукціон 9 нафтогазоносних ділянок якнайшвидше


В Державній службі геології та надр України відбулось чергове засідання Науково-технічної ради (далі - НТР).  У ході обговорення спеціалісти рекомендували Службі виставити на аукціон 9 ліцензійних нафтогазоносних ділянок. Під час заходу Голова НТР Олег Кирилюк повідомив про потенціал перспективних площ та місце їх знаходження.

14 травня 2018
Держгеонадра повертають державі 13 родовищ


Державна служба геології та надр України анулює 13 спецдозволів на видобування надр, що перебували в користуванні підприємств, які допустили порушення у сфері надрокористування. Згідно з даними Державної служби геології та надр України упродовж 2014-2018 років пред’явлено 718 адміністративних позовів про припинення права користування надрами, з них – по 498 відкриті провадження. 

07 травня 2018
В Україні видобуток нафти в першому кварталі року впав майже на 1%


Україна у період з січня по березень видобула 368,1 тис. тонн нафти - проти 371,6 тис. тонн за аналогічний період 2017 року. Про це свідчать дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості. За даними міністерства, загальне падіння видобутку становить 0,9%. При цьому підприємства, що входять до групи НАК «Нафтогаз України», у 2017 році знизили видобуток на 2,5%: у період з січня по березень група видобула 309,5 тис. тонн нафти проти 317,3 тис. тонн за аналогічний період 2017 року.

27 квітня 2018
Як китайські буровики тіснять українців з ринку. Перша ластівка зі Сходу: 18 бурових установок китайської «Xinjiang Beiken Energy Engineering Co»


26 квітня у Полтавській облдержадміністрації приймали переможців тендеру ПАТ «Укргазвидобування» (далі по тексту – УГВ) на буріння 10 свердловин. Делегацію ТОВ «Бейкень енергетика України» (донька китайської приватної компанії «Xinjiang Beiken Energy Engineering Co») у складі 4 представників зустрічав Андрій Пісоцький, перший заступник очільника області та Інна Іщенко, керівник Департаменту економічного розвитку. 

04 квітня 2018
Остап Семерак: «Уряд спрощує умови для надрокористувачів, захищаючи інтереси держави»


Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 р. № 594 і № 615». Відповідне рішення було ухвалено 4 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. 

19 березня 2018
Держгеонадра планують найближчим часом розпочати процедуру продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів


Державною службою геології та надр України, з метою забезпечення прозорості, відкритості та добросовісної конкуренції під час продажу на аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами, доопрацьовано, розроблений Держгеонадрами, пілотний проект із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

Найкращі кейси з попередження атак на бізнес обговорюватимуть 30 березня 2018 року на III Міжнародному форумі з захисту бізнесу

Відсутність належної уваги до оптимізації та захисту бізнес-процесів призводить не тільки до втрати економічного зростання, але і до поширення негативних соціальних течій. У всесвітній практиці величезну увагу приділяють в першу чергу превентивним заходам, а не захисту бізнесу в критичних ситуаціях, тоді як у нашій державі все частіше з’являється інформація про нові напади на бізнес. Незважаючи на це, існує вже достатня кількість кейсів, успіх яких може бути гарним прикладом у вирішенні кризових ситуацій та їх попередженні. Про це ми і поговоримо на III Міжнародному форумі з захисту бізнесу. Програма та реєстрація доступні за посиланням: http://pravo.ua/events/protection2018 
07 березня 2018
Укргазвидобування звітує про виплати 5% від рентних платежів до місцевих бюджетів

ПАТ «Укргазвидобування» звітує про виплати 5% від рентних платежів до місцевих бюджетів, на територіях громад яких компанія веде видобуток вуглеводнів. Загальна сума рентних платежів за січень 2018 року, яку було спрямовано до бюджетів різних рівнів 11 областей, склала 100,16 млн грн. Більша частина цих коштів сконцентрована у двох газовидобувних областях: Харківській та  Полтавській.