БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 111

22 червня 2015
Нового керівника "Укргазвидобування" можуть призначити впродовж тижня – Демчишин


Нового очільника найбільшої в Україні державної газовидобувної компанії «Укргазвидобування», нинішній менеджмент якої розкритикував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк за відсутність заходів з повернення заборгованості в 373 млн грн від групи компаній депутата Ігоря Єремеєва, можуть призначити впродовж тижня. Про це журналістам повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

22 червня 2015
Демчишин обіцяє, що рента на газ знизиться майже вдвічі


Рентна плата на видобуток газу протягом кількох місяців знизиться для свердловин завглибшки до 5 тисяч метрів – з 55% до 35%, для свердловин понад 5 тис. метрів - з 28% до 14%. Про це на брифінгу сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє "Укрінформ". "Рентна плата на видобуток газу зменшуватиметься, це відбудеться протягом кількох наступних місяців. Для свердловин глибиною до 5 тисяч метрів - з 55% до 35%, для свердловин глибиною понад 5 тис метрів - з 28%, до 14%. І це, скоріше за все, буде проміжний крок", - розповів Демчишин.

18 червня 2015
Компанія з іноземними інвестиціями розпочала розробку нового газового родовища на Прикарпатті


Компанія з іноземними інвестиціями ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (селище Богородчани Івано-Франківська область) розпочала розробку Грабівського газового родовища у Богородчанському районі із підтвердженими запасами газу близько 100 млн куб. м, передає кореспондент УНН. Зокрема, компанія завершила буріння першої свердловини 1-Грабівська, збудувала установку підготовки газу з автономним електричним живленням (встановлені сонячні батареї потужністю 5 кВт) та підвідний газопровід довжиною 9 км, який підключений до магістрального газопроводу “Прикарпаттрансгазу”.

Надрокористувачі напрацювали пропозиції щодо внесення змін у Кодекс про надра та у проведення аукціонів з продажу спецдозволів


19 червня 2015 року – останній день подачі пропозицій щодо удосконалення регулюючого законодавства у галузі надрокористування в рамках участі в Робочій групі Держгеонадр України з перегляду наявної нормативно-правової бази у сфері державного геологічного контролю та регулювання геологічного вивчення та використання надр. Серед основних пропозиції видобувних компаній та профільних асоціації: внесення змін до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, Кодексу про надра та Податкового кодексу.

17 червня 2015
Уряд отримує можливості кращого управління видобувною галуззю економіки, - нардеп


Сьогодні, 16 червня, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні» (№2591 від 07.04.2015). Документ підготовлено з метою забезпечення можливості отримання фінансової інформації та інформації про господарську діяльність для підготовки Звіту про платежі видобувних компаній до бюджету України і доходи уряду від їх діяльності відповідно до вимог Стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей, створення сприятливого інвестиційного клімату, умов подолання корупції, ефективного конкурентного середовища.

17 червня 2015
Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесеннязмін до деякихзаконодавчихактівУкраїнищодопосиленняпрозоростівидобувнихгалузей в Україні»


Вчора, 16 червня, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні» (№2591 від 07.04.2015). Документ підготовлено з метою забезпечення можливості отримання фінансової інформації та інформації про господарську діяльність для підготовки Звіту про платежі видобувних компаній до бюджету України і доходи уряду від їх діяльності відповідно до вимог Стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей, створення сприятливого інвестиційного клімату, умов подолання корупції, ефективного конкурентного середовища.

17 червня 2015
Який фіскальний режим збільшить видобуток газу


Протягом кількох останніх тижнів від політиків, експертів та найвищих посадових осіб держави пролунало чимало заяв, у яких відновлення видобування власного газу визнається одним з найбільш пріоритетних стратегічних завдань. Також є розуміння, що один з ключових та безумовних елементів цього процесу - пошук та встановлення оптимального фіскального режиму для галузі. Це підтверджується рішеннями Ради національної безпеки та оборони України. Одне з них - від 6 травня 2015 року щодо мінімізації наявних загроз енергетичній безпеці держави та забезпечення підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до роботи в опалювальний сезон 2015-2016 року.

15 червня 2015
Ірану потрібні інвестиції в газову галузь в обсязі 100 млрд доларів


Іран потребує інвестицій у розвиток своєї газової галузі в обсязі 100 млрд доларів. Про це заявив в Парижі директор по міжнародному відносинам Іранської національної газової компанії (ІНГК) Азізолла Рамезані, який виступив на Всесвітній конференції по газу. "Ірану необхідно інвестувати в свою газову промисловість 100 млрд доларів", - вважає Рамезані, якого цитує телеканал Press TV. "У найближчі 20-30 років природний газ буде одним з основних видів палива, - зазначив представник компанії. - Він замінить вугілля і займе друге місце в світі за обсягом споживаних енергоресурсів після нафти".

15 червня 2015
Компанія Shell припиняє сланцевий проект в Україні


Концерн Shell планує вийти зі спільного проекту з українською компанією «Надра Юзівська». Такий намір викликано тим, що бойові дії заважають освоєнню сланцевих родовищ на Донбасі, повідомляє DW. «Британсько-нідерландський концерн Royal Dutch Shell не виключає припинення проекту з освоєння родовищ сланцевого газу на сході України. Умови роботи суттєво змінилися з тих пір, як був укладений договір з українською державною компанією «Надра Юзівська», повідомив концерн 11 червня.

15 червня 2015
Компанія Total видобула 2 млрд бар. нафти


Компанія Total досягла накопиченої видобутку в 2 млрд бар. на що розробляється нею Блоці 17 на глибоководді біля берегів Анголи. З введенням в експлуатацію родовища Клов (CLOV), Бlock 17 став найбільш продуктивним у компанії Total з досягненням середньодобового рівня видобутку понад 700 бар. Група експлуатує чотири плавучих системи нафтовидобутку, зберігання і вивантаження (FPSO) в основних продуктивних зонах Блока: Жірасол (Girassol), Далія (Dalia), Пазфлор (Pazflor) і Клов.