БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 112

«УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА ІНФРАСТРУКТУРА ТА ЗАКОНОДАВСТВО: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАКТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ З ЕНЕРГЕТИЧНИМИ СИСТЕМАМИ КРАЇН ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЕВРОПИ»

25 червня 2015 р. відбудеться Міжнародна конференція. 

Фокус конференції:

Розвиток та проектніможливостіінтеграціїгазотранспортноїінфраструктуриу Центральній та СхіднійЄвропі
Розвиток ОЕС України і можливостіїїінтеграції з ENTSO-E.
ЕнергетичнаполітикаУкраїни в контекстіновихстратегічнихініціатив ЄС
Правове поле України в контекстіінтеграціїенергосистем
10 червня 2015
Відбулися слухання "Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України"


У Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулися слухання на тему "Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України". Відкриваючи слухання, голова Комітету Микола Мартиненко, зокрема, зазначив, що слухання проводяться спільно з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу і присвячені нарощуванню видобутку нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України.

10 червня 2015
Створено Ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при Держгеонадрах України


Державна служба геології та надр України повідомляє про створення Ініціативної групи (ІГ) з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при Держгеонадрах України (далі – Ініціативна група), склад якої затверджено наказом Держгеонадр України від 03.06.2015 № 136. До складу ІГ увійшли голова Всеукраїнської громадської організації "Ноосфера" Зур'ян О.В. – голова Ініціативної групи, представники Держгеонадр України Довженко В.А., Зарітовська Н.В., Калітка Л.О., Козир Л.В., член правління Дніпропетровської обласної громадської організації "Екотранс" Нагаєвський Д.І., заступник Президента Асоціації «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини» Неспляк Ю.М., виконавчий директор Громадської організації «Міжнародний центр реформ» Носаль О.Ю., заступник Голови Всеукраїнської громадської організації «Українське товариство охорони природи» Панков О.І.

13 листопада 2015
Демчишин: Зниження ренти на газ з 55% до 29% дозволить підвищити обсяги видобутку


Зниження рентної плати за видобуток газу з 55% до 29% для свердловин глибиною до 5 тис. м сприятиме підвищенню на 30% обсягу видобутку газу приватними підприємствами. Про це в ході години запитань до уряду на пленарному засіданні Верховної Ради заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

10 червня 2015
Міжнародний GR Форум


5 червня у Києві пройшов перший Міжнародний GR Форум.  Захід, організований міжнародною компанією SIC Group Ukraine, став комунікаційним майданчиком для представників бізнесу і влади. У ході Форуму обговорювалися важливі питання сучасних бізнес-тенденцій, ефективної взаємодії бізнесу та влади, лобіювання інтересів української бізнес-спільноти на вітчизняному та міжнародному ринках. 

10 июня 2015
Statoil віднайшла нові запаси газу в Норвезькому морі


Норвежская компания Statoil с партнерами обнаружила запасы газа на месторождении Gymir, что стало третьим обнаружением "голубого топлива" в зоне Aasta Hansteen на норвежском континентальном шельфе за последние три месяца, отмечается в сообщении компании. "Наша разведочная кампания вокруг Aasta Hansteen на текущий год доказала потенциал роста в этом районе. 

09 червня 2015
Олена Павленко: Народ має знати, як ефективно використовуються надра


У Києві 5 червня відбувся Міжнароднийфорум GovernmentRelations, на  якому було обговорено сучасні бізнес-тенденції, питання ефективної взаємодії бізнесу та влади, лобіювання інтересів української бізнес-спільноти на вітчизняному та міжнародному ринках. Було зосереджено увагу на необхідності розвитку конструктивної та відкритої форми діалогу між бізнесом та владою,розвиткуGR та лобізму в Україні, законодавчому аспекті розвитку танеобхідності даного кроку для влади та бізнесу.Таклж було розглянуто іноземні практики для використання в Українї та зовнішньоекономічнійдіяльності.

04 июня 2015
Анализ недропользования в Украине за 2014 г.


Недра являются исключительно собственностью народа Украины и предоставляются только в пользование (статья 4 Кодекса Украины о недрах). Недра предоставляются в пользование предприятиям, учреждениям, организациям и гражданам только при наличии у них специального разрешения на пользование участком недр (статья 19 Кодекса Украины о недрах).

04 червня 2015
"Реформування газового ринку України: перспективи і можливості
Завтра, 5 червня в Києві відбудеться перший Міжнародний GR Форум.  В рамках форуму о 17:20 – 18:30 проходитиме панельна дискусія "Реформування газового ринку України: перспективи і можливості"
Теми для обговорення:
Податкова політика в гірничодобувній промисловості
Запровадження стандарту ЕІТІ – за і проти
Відкриття доступу до геологічної інформації як засіб підвищення інвестиційної привабливості нафтогазової галузі
Закон «Про ринок природного газу» – можливість лібералізації сектору. Необхідність реформування галузі
04 червня 2015
Світовий попит на природний газ зросте на 65% до 2040 року, - глава ExxonMobil


Світовий попит на природний газ зростатиме найшвидшими темпами в порівнянні з іншими видами енергії. Про це заявив глава компанії ExxonMobil Рекс Тіллерсон на семінарі ОПЕК. «Хоча поновлювані джерела енергії продовжать рости дуже швидкими темпами, найсуттєвіша тенденція, яку ми бачимо - це попит на природний газ, який виросте на 65% до 2040 р Це буде найбільший ріст серед усіх видів енергії», - сказав Тіллерсон. Про це повідомляє ТАСС.