БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 114

21 травня 2015
5 червня в Києві відбудеться перший Міжнародний GR Форум


Міжнародний GR -форум - головна подія року у сфері Government Relations в Україні. Це комунікаційний майданчик для обговорення сучасних бізнес-тенденцій, питань ефективної взаємодії бізнесу та влади, лобіювання інтересів української бізнес-спільноти на вітчизняному та міжнародному ринках. Для обговорення проблем та актуальних питань, що виникають в процесі взаємодії бізнесу та влади на форумі зустрінуться провідні українські та зарубіжні експерти у сфері GR та Public Affairs, керівники компаній, представники органів державної влади, спеціалісти у сфері PR та маркетингу, представники наукового та експертного середовища.

18 травня 2015
Запрошення Держгеонадр України

Державна служба геології та надр України запрошує представників суб’єктів господарювання взяти участь у роботі Робочої групи Держгеонадр України з перегляду наявної нормативно-правової бази у сфері державного геологічного контролю та регулювання геологічного вивчення та використання надр. Робоча група утворюється на виконання доручення Прем’єр-міністра України А. Яценюка від 17.04.2015 № 84 з метою скасування неактуальних, внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, нормативно-правових актів з питань державного геологічного контролю та регулювання геологічного вивчення та використання надр.
15 травня 2015
Українська енергополітика є однією з найбільш неефективних у Європі – посол США


Наразі Україна веде енергополітику, що є однією з найбільш неефективних серед європейських країн. Як наслідок, це підтримує рівень корупції та гальмує економіку. Таку думку висловив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. «Це не збіг, що Росія використовує свій газ, нафту, свою енергетику, щоб впливати на українську політику. У таких спосіб самостійністю України нехтують упродовж останніх двох десятиліть», – каже він.

13 травня 2015
Міжнародний GR Форум


5 червня 2015 року в Києві відбудеться головна подія року у сфері Government Relations в Україні -  перший Міжнародний GR –форум.  Форум стане провідним  комунікаційним майданчиком для обговорення сучасних бізнес-тенденцій, питань ефективної взаємодії бізнесу та влади, лобіювання інтересів української бізнес-спільноти на вітчизняному та міжнародному ринках. 

13 травня 2015
Представники громадянського суспільства України та регіону Євразії обговорили підходи в імплементації ЕІТІ

27-29 квітня 2015 року в Києві відбувся семінар “Громадянське суспільство України та регіону Євразії в імплементації ЕІТІ: загальні проблеми – загальні підходи”, який було організовано  GIZ, Publish What You Pay, Dixi Group. В заході прийняли участь представники країн: Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Азербайджану, Монголії, Німеччини, Великобританії, Албанії та України.  

12 мая 2015
Щодо надання висновку стосовно можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування


Відповідно до статті 49 Водного кодексу України, органи, уповноважені на видачу дозволу на спеціальне водокористування, зобов’язані протягом п’яти календарних днів з дня надходження заяви на отримання дозволу на спеціальне водокористування надіслати завірені ними копії відповідних документів, у тому числі, у разі використання підземних вод – до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр (Держгеонадра України).

27 квітня 2015
Найближчим часом частка вільного ринку газу може збільшиться на 16 млрд кубометрів


Не ринкові інструменти, які застосовувалися для регулювання відносин на ринку природного газу, призвели до збитків видобувних компаній. Про це заявив Президент Асоціації «Надрокористувачі України» Роман Сторожев на круглому столі, який проходив 23 квітня 2015 в Києві. За словами Р. Сторожева, внаслідок дії Постанови КМУ № 647 видобувні компанії були обмежені в реалізації видобутого ресурсу, що призвело до появи надлишків і спровокувало падіння цін на ринку.

27 квітня 2015
Депутати мають намір врегулювати видобуток бурштину


Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 1351-1 «Про видобування та реалізації бурштину», спрямований на створення легального ринку бурштину. Передбачено введення для первинного надрокористувача спрощеної процедури отримання спеціального дозволу на користування надрами для видобутку бурштину. При цьому первинний надрокористувач повинен виконати поділ ділянки бурштиноносному надр на старательські ділянки, які за заявочним принципом підлягають розподілу між старательськими артілями. Видобуток бурштину здійснюють старательські артілі згідно з умовами договору про видобуток бурштину, вимоги щодо укладення та припинення такого договору регулюються окремим розділом закону.

24 квітня 2015
У США планують посилити стандарти захисту бурових від викидів


У США можуть незабаром затвердити нові правила буріння на шельфі, повідомляє MarketWatch. Міністерство внутрішніх справ підготувало більш суворі стандарти для противикидного обладнання, яке призначене для герметизації свердловин в надзвичайних ситуаціях. Жорсткість стандартів, як розраховують в уряді, допоможе запобігти аварії, подібні події п'ять років тому вибуху на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці неподалік від узбережжя Луїзіани. Тоді загинуло 11 людей і стався один з найбільших розливів нафти в історії США. До катастрофи, як показало розслідування, привів відмова противикидного обладнання.

24 апреля 2015
Держгеонадра України організовують проведення громадських слухань


З метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, прозорості при прийнятті рішень, відбудуться громадські слухання щодо обговорення питання відмови від спільної діяльності та переходу на угоди про розподіл продукції під час видобутку корисних копалин. Громадські слухання відбудуться 28 квітня 2015 року о 10 годині у актовій залі Українського державного геологорозвідувального інституту за адресою: м.Київ, вул.Автозаводська, 78 а.