БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 113

04 червня 2015
Petrobras виявила нові запаси малосірчаної нафти на шельфі


Бразильська держкомпанія Petroleo Brasileiro (Petrobras) виявила нові запаси малосірчаної нафти в глибоководній частині шельфу біля берегів північного бразильського штату Сержипі, передає агентство Reuters. Свердловина 3-SES-189, розташована в ліцензійному блоці BM-SEAL-4, ще звана Поко Верде-4, показала ознаки значного скупчення нафти на глибині 5350 метрів.

02 червня 2015
І.Діденко закликає народних депутатів підтримати законопроект №2591


Міжфракційним об'єднанням «За енергетичну незалежність України» 28 травня було організованозустріч, в ході якої  було обговорено «Майбутнє фіскального режиму газовидобувної галузі».  У зустрічі також прийняв участь пан Карлос Паскуаль, який є представником міжнародної консалтингової компанії IHS та членом робочої групи при Міністерстві фінансів України, яка займається розробкою проекту закону щодо змін до Податкового кодексу в частині перегляду системи оподаткування підприємств усіх форм власності, які здійснюють господарську діяльність з видобутку нафти, конденсату та природного газу. Пан Паскуаль презентував кілька моделей фіскального режиму, запровадження яких може стати поштовхом для збільшення внутрішнього видобування природного газу в Україні та сприяти збалансуванню надходжень до Державного бюджету.

29 травня 2015
Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про НКРЕКУ


Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України». Згідно сайту парламенту, законопроект №2966 зареєстрований 28 травня 2015. Текст його поки не оприлюднений.

29 травня 2015
У 2017 році Узбекистан почне розробку вуглеводнів в Аральському морі


Узбекистан в 2017 році планує приступити до дорозвідки, облаштування та розробки родовищ вуглеводнів в узбецької частини акваторії Аральського моря. Про це йдеться в програмі заходів щодо забезпечення структурних перетворень, модернізації та диверсифікації виробництва на 2015-2019 роки, затвердженої указом президента Узбекистану Іслама Карімова.

29 травня 2015
ЛУКОЙЛ планує видобувати в Узбекистані до 2018 16 млрд куб. м нафтового газу


ЛУКОЙЛ планує видобувати в Узбекистані до 2018 16 млрд куб. м нафтового газу. Про це сьогодні повідомив голова нафтової компанії Вагіт Алекперов в інтерв'ю телеканалу «Росія 24". «Сьогодні на території Узбекистану ЛУКОЙЛ видобуває близько 4 млрд куб. м газу. У 2018 році ми будемо добувати 16 млрд. Основний обсяг цього газу наші узбецькі партнери поставляють в Китай », - сказав Алекперов. Про це повідомляє ТАСС.

27 травня 2015
Газовий сектор: патологічна неповноцінність чи шанс для розвитку?


20 років українці обирали собі лідерів, які основним своїм досягненням вважили вміння домовитися з Росією щодо дешевого газу. Але раптово ера дешевого газу для України закінчилася тотальною кризою економіки та фінансів країни. Будучи найбільшою в Європі країною - імпортером газу, Україна проводила політику у газовій галузі так, ніби сама видобувала його в надлишку та експортувала в Європу. Держава підтримувала найнижчі в Європі ціни на газ та комунальні послуги, покривала низькі тарифи з держбюджету і майже не опікувалася енергозбереженням.

26 травня 2015
Асоціація «Надрокористувачі України» увійшли до складу Робочої групи з перегляду нормативно-правової бази у галузі надрокористування


Асоціація «Надрокористувачі України» увійшла до складу Робочої групи з перегляду нормативно-правової бази у сфері державного геологічного контролю та регулювання підприємництва. Робоча група утворена на виконання доручення Прем’єр-міністра України А. Яценюка від 17.04.2015 № 84 з метою скасування неактуальних, внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, нормативно-правових актів з питань державного геологічного контролю та регулювання геологічного вивчення та використання надр. До складу групи увійшли також суб’єкти господарювання, представники геологічних підприємств та профільних органів державної влади.

22 травня 2015
Львівський діалог розпочато: переваги ЕІТІ для регіону


20 травня 2015 р. у Львові відбувся круглий стіл на тему: "Регіональний вимір прозорої і підзвітної політики уряду у видобувній галузі. Що означає ЕІТІ для України та її регіонів?". У заході прийняли участь представники Львівської ОДА, представники громадських організацій, Американської торгової палати, Бориславської міської ради та видобувні компанії регіону. 

21 травня 2015
"Укргазвидобування" вивело сім проектів з договору з "Карпатигазом"


Державне ПАТ "Укргазвидобування" вивело сім інвестиційних програм по договору про спільну діяльність з ТОВ "Карпатигаз" щодо розробки, інтенсифікації та введення в експлуатацію свердловин. Причиною скорочення інвестиційних програм стало невиконання в повній мірі "Карпатигазом" інвестиційних зобов’язань за рядом проектів, повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".