БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 120

25 березня 2015
До уваги надрокористувачів!
 
Українським державним геологорозвідувальним інститутом (УкрДГРІ) виконується державна геологічна експертизазвітів щодо результатів геологічного вивчення надр, а також інших геологічних матеріалів. Вартість геолекспертизи – від 40 000 грн.
25 березня 2015
Канадська провінція Нью-Брансвік рік вивчатиме вплив фрекінгу


Уряд канадської провінції Нью-Брансвік утворив комісію для вивчення гідравлічного розриву пласта, яка має доповісти протягом одного року, чи можуть бути виконані умови щодо розвитку сланцевого газу. Міністр енергетики Дональд Арсено каже, що це "відповідально і розумно" дотриматися належної обачності і отримати більш детальну інформацію про ГРП. 

25 березня 2015
І.Плачков: Розробка енергетичного балансу обов'язкова для опалювального сезону


Для стабільного проходження осінньо-зимового максимуму 2015/2016 рр. в Україні необхідно терміново розробити спільний енергетичний баланс країни з максимальною деталізацією. Про це під час прес-конференції заявив голова "Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї", екс-міністр палива і енергетики України Іван Плачков, передає кореспондент.

25 березня 2015
У Запорізькій області у підприємства відібрали гранітне родовище


Куйбишевська міжрайонна прокуратура повернула у власність держави земельну ділянку загальною площею майже 60 га та вартістю понад 1,3 млн. грн. За інформацією прес-служби прокуратури Запорізької області, в 2005 році Куйбишевський гранітний кар'єр отримав спеціальний дозвіл на користування надрами і використовував цю землю для розробки родовища граніту.

23 березня 2015
"Надра України" визначила 15 перспективних "сланцевих" ділянок


НАК «Надра України» виділили 15 перспективних ділянок та дослідно-методичних полігонів під проведення бурових робіт для видобутку покладів сланцевого газу. Про такі наміри повідомили в компанії, підкресливши, що для кожного з цих об'єктів розроблений окремий бізнес-проект з метою залучення інвестиційних капіталів.

23 березня 2015
Мінекології відкрило доступ до інформації про стан розгляду та вартість спецдозволів


Міністерство екології та природних ресурсів відкрило доступ до інформації про вартість спеціальних дозволів на користування надрами та придбаної надрокористувачами геологічної інформації, що були продані в останні роки. Про це йдеться у повідомленні міністерства. Також у вільному доступі відтепер можна знайти інформацію про стан розгляду Заявок на отримання спецдозволів на коритування надрами.

23 березня 2015
Publish What You Pay розкритикувала поточну версію інструкції з розкриття інформації для британської промисловості


Інструкція для британської промисловості щодо Правил звітності про платежі урядам зараз готується від імені Міжнародної асоціації виробників нафти і газу (IOGP) і Міжнародної ради з гірничодобувної промисловості і металам (ICMM). На думку PWYP, ключові елементи в поточній версії галузевої інструкції вельми сумнівні і дискредитують мету надання допомоги зі звітністю компаніям відповідно до закону. Підхід до звітності в інструкції заохочує компанії звітувати таким чином, що не узгоджується із законом і триматиме платежі прихованими від громадськості. Незважаючи на заклики, промисловість досі відмовляється змінити ці елементи, які підставляють під удар відповідальні компанії.

20 березня 2015
Останній газ для України


Приватним газодобувним компаніям пропонують альтернативний варіант розрахунків за податковими зобов'язаннями. Користувачі надр зможуть передавати частину видобутого газу на суму своїх рентних зобов'язань НАК «Нафтогаз України». Така норма міститься в законопроекті №2395, ініційованому Олександром Онищенком, нардепом (група «Воля народу»), заступником голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. «Сьогодні на плечі газовидобувників покладено велике податкове навантаження. Згаданий документ має полегшити фіскальний тиск на галузь», – вважає Онищенко.

19 березня 2015
У лютому видобуток вугілля в Україні зменшився на 60%

Вугледобувні підприємства України в лютому 2015 року знизили видобуток вугілля на 60% порівняно з лютим 2014 року - до 2 млн тонн. Про це йдеться у повідомленні Держстату. 
Як зазначається, за січень-лютий 2015 року видобуто 4,6 млн тонн вугілля. Нагадаємо, в січні 2015 року видобуток вугілля в Україні скоротився на 51,2% порівняно з січнем 2014 року - до 3,42 млн тонн.
19 березня 2015
BG Group планує видобувати нафту на норвезькому шельфі


У середу в BG Group повідомили про початок розробки родовища Knarr, що у Північному морі. У зв’язку з цим планується видобувати приблизно 80 млн барелів нафтового еквіваленту. Також у компанії зазначили, що даний видобуток буде здійснено із використанням плавучого судна для видобутку, зберігання та відвантаження, що має виробничу потужність у 63 тис. барелів нафтового еквіваленту в день, а його ємність становить 800 тис. барелів.