БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 121

18 березня 2015
Shell та Statoil опинилися серед переможців на розробку 11 індонезійських родовищ нафти та сланцевого газу


Великі нафтові й газові компанії Shell, Statoil і Petronas стали переможцями на розробку 8 родовищ природного газу і трьох родовищ сланцевого. Про це заявили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Індонезії. Вісім родовищ природного газу є одними з 13, які були запропоновані урядом ще минулого року. На інші п’ять родовищ не вдалося залучити інвесторів. Компанії-переможці взяли на себе зобов'язання витрачати 144,25 млн дол. на проведення геологорозвідувальних робіт протягом трьох років на 11 родовищах.

13 березня 2015
Держгеонадра України запрошують представників інститутів громадянського суспільства долучитися до роботи Ініціативної робочої групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради


У зв’язку з порушенням процедури проведення установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Державній службі геології та надр України 23 січня 2015 року, наказом Держгеонадр України від 09.02.2015 № 13 ухвалено рішення про повторне проведення установчих зборів. З метою належної підготовки та забезпечення організації повторного проведення установчих зборів Державна служба геології та надр України запрошує представників інститутів громадянського суспільства увійти до складу Ініціативної робочої групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Держгеонадрах України.

12 березня 2015
Приватним компаніям не вигідно нарощувати обсяг видобутку газу


Підвищення ставки рентної плати за видобуток газу до 70% поставило недержавні газовидобувні компанії на межу виживання. Ставка в 70% призведе до відтоку інвестицій і до зниження вітчизняного газовидобутку до критичного мінімуму. Експерти вважають, що приймаючи рішення про підвищення рентної плати, держава дбала про короткострокову вигоду, а не про довгострокові перспективи.

12 березня 2015
Питання моніторингу та наукового супроводження надрокористування – проводити чи ні?


Наприкінці січня Кабмін прийняв постанову про виключення моніторингу та наукового супроводження надрокористування з Порядку надання спецдозволів. Проте, моніторинг та наукове супроводження надрокористування є одним із обов’язкових до виконання пунктів особливих умов спеціального дозволу, а також програми робіт. GEOnews.com.ua звернувся за коментарем до заступника директора Українського державного геологорозвідувального інституту Олега Зур‘яна. 

12 березня 2015
Shell і Укргазвидобування припиняють роботи в Харківській області


Shell і Укргазвидобування обговорюють процес розірвання договору про спільну діяльність в Харківській області. Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії Shell в Україні. Так, повідомляється про завершення пошуково-розвідувальних робіт, здійснених в рамках договору про спільну діяльність компаній Shell і Укргазвидобування.

12 березня 2015
SOCAR ввів в дію нову свердловину на родовищі Чілов


Компанія SOCAR (Держнафтокомпанія Азербайджану, ДНКАР) ввела в експлуатацію нову свердловину на родовищі Чілова. Свердловина №112 була пробурена з підстави №112. Добовий дебіт свердловини становить 15 тонн нафти. Як повідомлялося, SOCAR в серпні 2014 завершила будівництво морського підстави №112. Підстава призначене для буріння 10 свердловин.

12 березня 2015
Міністерство екології та природних ресурсів: 100 днів реформ


Сьогодні, 12.03.2015, спливає 100-денний строк керівництва нового складу Кабінету Міністрів України. За цей невеликий термін керівництву Міністерства екології та природних ресурсів України вдалося провести низку реформ, спрямованих на подолання корупційних схем, спрощення ведення бізнесу та залучення  інвестицій. Найвагоміші досягнення Міністерства вже сьогодні працюють на суспільство.

10 березня 2015
Асоціація «Надрокористувачі України» увійшла до складу Української частини українсько-грузинської ділової ради при ТПП України


Асоціація «Надрокористувачі України» увійшла до складу Української частини українсько-грузинської ділової ради при ТПП України. Установчі збори відбулись 26 лютого п.р.. Всього до складу увійшло 32 профільні промислові організації. Інформація про склад ради буде надіслана до Торгово-промислової палати Грузії.

10 березня 2015
У 2015 році обсяги власного видобутку газу в Україні зменшаться - Коболєв


Державні компанії України у 2015 році скоріш ща все скоротять видобуток газу через зменшення ціни до 349 грн за 1 тис. кубометрів. Про це сьогодні сказав в ефірі телеканалу ICTV голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН. "У цьому році ми плануємо, що видобуток газу державними компаніями України скоротиться. Наслідок - це є скорочення ціни в 349 грн за 1 тис. кубометрів. За все рано чи пізно треба платити", - сказав він.

Видобувачі закликають уряд Німеччини подбати про вітчизняну індустрію, вирішуючи долю фрекінгу


Представники нафтової і газової промисловості Німеччини закликали уряд докласти зуслиль, щоб нові правила фрекінгу підтримували в майбутньому вітчизняне виробництво і технологічний розвиток. Міністерство охорони навколишнього середовища готує правову базу для регулювання буріння і обіцяє жорсткі екологічні аудити, які включають в себе заборону на буріння в водоохоронних зонах.