БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 122

10 березня 2015
EITI не знак схвалення, а ознака змін - голова Міжнародного правління EITI


Клер Шорт, голова Міжнародного правління EITI, заявила, що членство в EITI це не знак схвалення, а ознака прихильності більш інформованому громадському обговорення, яке в свою чергу має призвести до кардинальних реформ. «Хоча EITI був введений в експлуатацію протягом майже 10 років і має в своєму складі приблизно 50 країн-членів, корупція в секторах нафти, газу та гірничодобувної залишається величезною проблемою», заявила Клер Шорт.

10 березня 2015
Total розширить зону геологічних досліджень поблизу Кіпру


Французька Total близька до розширення морської програми геологорозвідувальних робіт  на Кіпрі після попередньої невдачі, сказав міністр енергетики острова в понеділок. "Ми продовжили договір, який сподіваємося, буде підписаний наступного тижня, передбачається виконання геологорозвідувальних робіт в іншій ділянці, без буріння", - сказав Георгій Лаккотріпіс, виступаючи на заході Атлантичної ради у Вашингтоні. 

"Надра України" виділили 15 ділянок для розвідки сланцевого газу


НАК «Надра України» виділила 15 ділянок для буріння разводочних свердловин видобутку сланцевого газу. «Національна акціонерна компанія« Надра України »виділила 15 ділянок надр для закладки пошукових свердловин з метою видобутку газу зі сланцевих товщ», повідомляє прес-служба компанії. Крім того підготовлені бізнес-проекти на 23 перспективні ділянки для пошуку нафти і газу як в традиційних, так в в нетрадиційних покладів.

10 березня 2015
Shell поки не має наміру відновлювати розвідку сланцевого газу на Юзівській ділянці


Компанія Shell в Україні не буде найближчим часом відновлювати операційну діяльність (пошуково-розвідувальні роботи сланцевому газу) на ділянках Юзівського родовища в Харківській області. Про це повідомила фахівець із зв'язків з громадськістю компанії Shell в Україні Валентина Гекова, інформує РБК-Україна. За словами представника компанії, в Shell вважають, що наразі продовжують діяти форс-мажорні обставини, обумовлені договором про спільну діяльність Shell і ПАТ "Укргазвидобування", через які ці роботи були припинені у минулому році.

10 березня 2015
Кабмін затвердив плани імплементації 35 актів європейського законодавства


Уряд своїм розпорядженням схвалив плани імплементації деяких актів законодавства ЄС, які були розроблені Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Зокрема, йдеться про плани із впровадження у правове поле України положень 35 актів законодавства ЄС у сферах, визначених Угодою про асоціацію. 

03 березня 2015
Мінекології опублікувало інформацію про власників спецдозволів на розробку надр


Міністерство екології та природних ресурсів відкрило для загального доступу інформацію про власників всіх спецдозволів на розробку родовищ природних копалин, а також підстави і спеціальні умови для видачі таких дозволів. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, інформує прес-служба Мінекології. 

27 лютого 2015
На Полтавщині обговорили звітність видобувних компаній за стандартами EITI


У Полтаві відбулося громадське обговорення перспектив впровадження міжнародного стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI) .nВ обговоренні взяли участь депутати Полтавської обласної ради, представники громадських організацій та територіальних громад Полтавщини.

27 лютого 2015
Надрокористувачі готові використовувати міжнародний стандарт звітності EITI для більшої прозорості взаємовідносин у галузі - Роман Сторожев


Левову частку доходів державного бюджету України формують видобувні компанії. Але непоінформованість суспільства про надходження від надрокористувачів та справедливому розподілі цих коштів часто призводить до того, що виникає недовіра до компаній, спотворення обсягів їх доходів. Завдяки імплементації стандарту EITI в першу чергу населення, а також бізнес та інвестори могли б спостерігати за платежами надрокористувачів державі і їх розподілом. Про це заявив президент асоціації «Надрокористувачі України» Роман Сторожев, виступаючи на конференції 25 лютого 2015 по застосуванню EITI в Україні.

27 лютого 2015
Вищий госпсуд залишив без задоволення касаційну скаргу «Голден Деррік»

Постановою Вищого господарського суду України (у складі колегії суддів: Коробенко Г.П, Прокопанич Г.К, Шаргала В.І.) від 26.02.2015 року залишено без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Голден Деррік», а постанову Київського апеляційного господарського суду від 17.12.2014 року та рішення господарського суду м.Києва від 05.11.2014 року - без змін. Таким чином, судом касаційної інстанції залишено в силі прийняті на користь Компанії рішення судів попередніх інстанцій у справі № 910/19414/14 про розірвання договору купівлі-продажу частки у спільній діяльності на Сахалінському родовищі по другому судовій справі.
Baker Hughes і «Надра України» обговорили сотрудічество у сфері нафтогазовидобування


Відбулася зустріч Голови правління ПАТ «Національна акціонерна компанія «Надра України» Ярослава Климовича з директором компанії Baker Hughes в Східній Європі Лукашем Островскі, під час якої українська сторона отримала пропозицію про співробітництво у сфері нафтогазовидобування. Зустріч ініціювали представники Baker Hughes у зв'язку з розширенням діяльності на території країн Східної Європи, повідомляє компанія.