БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 123

25 лютого 2015
Казахстан очікує суттєве збільшення видобутку нафти до 2020 року


Збільшення видобутку нафти до 86 мільйонів тонн в 2017 році і до 104 мільйонів тонн в 2020 році очікується в Казахстані, повідомив у середу перший віце-міністр енергетики країни Узакбай Карабалін, передає "Новости-Казахстан".

18 лютого 2015
Суд відмовив Ставицькому в поверненні частки в Сахалінському газродовищі


17 лютого 2015 року Вищий госпсуд України виніс фінальне рішення на користь НАК "Надра України". Про це йдеться у повідомленні компанії. Як зазначається, на засіданні Вищий госпсуд відмовив ТОВ "Голден Деррік" у задоволенні касаційної скарги за позовом НАК "Надра України" до ТОВ "Голден Деррік" про розірвання договору купівлі-продажу частки по одному з договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі, залишив рішення першої та другої інстанцій без змін.

16 лютого 2015
Р. Сторожев: В рамках прийняття нової редакції Закону «Про засади функціонування ринку природного газу» необхідно законодавчо закріпити норму про невтручання держави


В рамках прийняття нової редакції Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» необхідно законодавчо закріпити норму про невтручання держави у функціонування ринку за винятком випадків, коли це необхідно для усунення форс-мажорних обставин на ринку або забезпечення інших загальних інтересів, але лише за умови , що таке втручання буде короткостроковим.

16 лютого 2015
Зменшивши податки, збільшимо видобуток


Як би не було важко, рецепти для поліпшення ситуації в галузі є. Приватні компанії заявляють, що тільки зниження податків здатне забезпечити зростання видобутку газу та збільшення надходжень до бюджету. Діючі податки, зокрема рентні платежі на рівні 55% від ціни на газ, ведуть до різкого погіршення стану нафтогазової галузі і падіння видобутку. Якщо ситуацію не виправити, вже в 2015 році Україна чекає обвал власного видобутку, падіння доходів держбюджету і масові звільнення як у видобувних, так і в сервісних нафтогазових компаніях.

16 лютого 2015
Мінфін вважає за необхідне збільшити ренту за видобуток газу до 70%


Міністерство фінансів України вважає за необхідне збільшити ренту за видобуток газу до 70%. Про це в ході прес-конференції в Києві заявила міністр фінансів України Наталія Яресько. «По-перше, це зміна ренти наших газовидобувників до 70%. Це збільшення ренти і збільшення цін на газ «Укргазвидобування» дасть можливість профінансувати ряд дотацій. 12,5 млрд дотацій в бюджеті передбачені додатково до тих, які вже були », - заявила Яресько.

16 лютого 2015
Французька Cedigaz прогнозує, що до 2035 року видобуток газу скоротиться на 2,1%


Французька міжнародна газова асоціація Cedigaz прогнозує, що до 2035 року видобуток «блакитного палива» в Європі, включаючи Туреччину, скоротиться на 2,1%. При цьому прогнозується, що попит на газ зросте приблизно на 0,6%. У контексті зниження обсягів виробництва, Європа, як очікується, буде імпортувати більше газу - 71% газу в 2035 році в порівнянні з 47% в 2013 році: як по газопроводах, так і СПГ.

16 лютого 2015
У Туркменістані надра залишаються у власності держави


Надра і ресурси в природному стані на всій території Туркменістану та в туркменському секторі Каспійського моря «є загальнонаціональним надбанням народу країни і виключною власністю держави і надаються державою тільки в користування» .Про це пише в понеділок газета «Нейтральний Туркменістан». Видання зазначає, що, відповідно до нещодавно прийнятого в Туркменістані законом «Про надра», всі його [нафтогазоносні] ділянки «не можуть бути предметом купівлі-продажу, дарування, успадкування, внеску, застави або відчужуватися в іншій формі». Важливе значення у сферах використання і охорони надр мають питання міжнародного співробітництва, пише газета.

16 лютого 2015
Туркменістан планує збільшити видобуток газу


Туркменістан у 2015 році планує видобувати понад 80 мільярдів кубічних метрів товарного газу. Про це йдеться в повідомленні, поширеному міністерством нафтогазової промисловості і мінеральних ресурсів Туркменістану. У повідомленні наголошується, що в Туркменістані в 2014 році було видобуто понад 76 мільярдів кубометрів природного газу, а його експорт склав близько 45 мільярдів кубометрів.

16 лютого 2015
Китай домігся істотного успіху у видобутку сланцевого газу


Китай домігся суттєвого успіху у виробництві сланцевого газу. На родовищі в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі країни було отримано промисловий газовий потік висота якого склала 6 метрів. Як відзначають фахівці Управління земельних і природних ресурсів цього регіону Китаю, глибина, на якій залягає згадане родовище, становить 3568 метрів. Воно розташоване в багатьох вугіллям околиці міста Ордос.

16 лютого 2015
"Надрокористувачі України" виступають за встановлення в Законі про ринок газу принципу невтручання держави


В рамках прийняття нової редакції Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» необхідно законодавчо закріпити норму про невтручання держави у функціонування ринку за винятком випадків, коли це необхідно для усунення форс-мажорних обставин на ринку або забезпечення інших загальних інтересів, але лише за умови , що таке втручання буде короткостроковим.